MY KTEO

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

Eυχαριστήρια επιστολή των καθηγητών/τριών Εν Δράσει για τα αποτελέσματα των εκλογών


Οι Καθηγητές-Καθηγήτριες Εν Δράσει νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους/ες τους/τις συναδέλφους/ισσες, που προσήλθαν στις κάλπες του σωματείου, από όλες τις περιοχές της Εύβοιας, για να ασκήσουν το συνδικαλιστικό τους δικαίωμα, σε μια εποχή που, τόσο η εκπαίδευση, όσο και όλη η κοινωνία βάλλονται ανελέητα. Θέλουμε ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε όλους/ες τους/τις συναδέλφους/ισσες, που μας τίμησαν με την ψήφο τους, δίνοντάς μας ξεκάθαρη πρώτη θέση, με το 52% των ψήφων και 4 έδρες στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Εύβοιας. Θέλουμε επίσης να διαβεβαιώσουμε όλους και όλες τους/τις συναδέλφους/ισσες ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για ένα ενωτικό, δυναμικό, μάχιμο και ανυποχώρητο σωματείο, όπως κάνουμε 10 χρόνια τώρα, ένα σωματείο στην πρώτη γραμμή των αγώνων, που θα στηρίζει όλου/ες τους/τις συναδέλφους/ισσες, ενάντια στις αυθαιρεσίες της διοίκησης,  θα παλεύει για καλύτερες συνθήκες εργασίες και θα αγωνίζεται για την υπεράσπιση του Δημόσιου ΔΩΡΑΕΝ σχολείου για όλα τα παιδιά.

Η φετινή απόφαση του προϊσταμένου εκπαίδευσης να μην εκχωρήσει συνδικαλιστική άδεια, υπακούοντας τυφλά σε άνωθεν οδηγίες, στερώντας έτσι το δικαίωμα συνδικαλιστικής έκφρασης σε πολλούς/ές συναδέλφους, που έπρεπε να μετακινηθούν από μεγάλες αποστάσεις μέσα στο χειμώνα, σε ένα τόσο δύσκολο, διαχρονικά  παραμελημένο και πρόσφατα δοκιμασμένο, από την καταστροφική πύρινη μανία, νομό, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης επίθεσης που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενάντια στα συνδικάτα και τον κόσμο της εργασίας, προκειμένου  να φιμώσει κάθε  διαφορετική φωνή, να κάμψει κάθε αντίσταση, απέναντι στα αντεργατικά, αντιεκπαιδευτικά και αντικοινωνικά σχέδια της. 

Εσείς όμως με την ψήφο σας γυρίσατε την πλάτη σε αυτά τα σχέδια, καθώς και στις παρατάξεις, που η μόνη τους αγωνία είναι η κυβερνητική εναλλαγή των κομματικών τους φορέων και η νομή της εξουσίας.

Είναι αυτές οι παρατάξεις, ΔΑΚΕ-ΣΕΡΑ, που χέρι με χέρι, άδειασαν τον κλάδο, μετά από μια μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση και τον ανάγκασαν να μπει με κατεβασμένο κεφάλι στην αυτοαξιολόγηση-αυτοδιάλυση  της σχολικής μονάδας. Είναι οι ίδιες παρατάξεις, που με το ένα πόδι στο σωματείο και το άλλο στη διοίκηση, στηρίζουν τον εκάστοτε προϊστάμενο, σε όλες τις αντιεκπαιδευτικές αποφάσεις, προσδοκώντας ίδια οφέλη.

Οι Καθηγητές/τριες Εν Δράσει όλα αυτά τα χρόνια, στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Εύβοιας δεν αμελήσαμε, δεν υποστείλαμε, δεν ανταλλάξαμε, δεν αδιαφορήσαμε για τίποτα και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Σας θέλουμε όλους/ες μαζί για να διεκδικήσουμε όλα αυτά που ονειρευόμαστε, ένα δημοκρατικό, δημιουργικό, συμπεριληπτικό σχολείο χωρίς αποκλεισμούς!

 

 

Δεν έχω καιρό να κουραστώ. Δεν έχω καιρό να σταυρώσω τα χέρια μου. Κάποτε θα ανταμώσουμε στους λόφους του ήλιου. Μην ξεχνάς. Περπάτα... Βήματα, βήματα, βήματα σαν τα τύμπανα της ελπίδας είμαστε πολλοί, είμαστε όλοι, βήματα που βαδίζουν σίγουρα στο μέλλον.

Γ.ΡΙΤΣΟΣ, Οι γειτονιές του κόσμου