MY KTEO

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Αγιοστρατίτη στο Eviatop: ««Η αγορά δεν κινείται όπως θα θέλαμε»


Λίγες ημέρες απομένουν για τα Χριστούγεννα, αλλά η αγορά δεν φαίνεται να κινείται σε εορταστικούς ρυθμούς. Η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της Εύβοιας, δεν είναι αυτή που ανέμεναν οι έμποροι, όπως είπε στο Eviatop η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας Βούλα Αγιοστρατίτη. «Η αγορά δεν κινείται όπως θα θέλαμε. Υπάρχει ανησυχία λόγω πανδημίας, λόγω περιοριστικών μέτρων και λόγω των αυξήσεων που είχαμε. Το άγχος δεν λείπει γι΄αυτό και το λιανεμπόριο χρειάζεται οπωσδήποτε χρηματοδοτικά πακέτα. 

Η ζημιά που έχει προκληθεί τα δύο τελευταία χρόνια δεν καλύπτεται. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η περίοδος των εορτών είναι το μεγαλύτερο κομμάτι του τζίρου των καταστημάτων. Όταν όλα γίνονται με περιορισμούς, δεν δουλεύει και το λιανεμπόριο. Ελπίζουμε ότι αυτή και την ερχόμενη εβδομάδα που θα καταβληθούν τα δώρα και οι μισθοί η κίνηση στην αγορά θα είναι μεγαλύτερη. Όμως το βασικό αίτημα παραμένει. Και δεν είναι άλλο από τα χρηματοδοτικά προγράμματα. 

Για να καταλάβετε την κατάσταση που επικρατεί, να σας πω μόνο πως στη Σκύρο που βρίσκομαι αυτές τις ημέρες, τα καταστήματα ανοίγουν στην πλειοψηφία τους μόνο το απόγευμα» είπε η κα Αγιοστρατίτη και κλείνοντας τόνισε την ανάγκη όλοι να στηρίξουν την τοπική αγορά: «Πρέπει φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη φορά να στηρίξουμε την τοπική αγορά».