MY KTEO

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Ανακοίνωση σωματείου HQF-MIMIKOS - Κανένας να μην υπογράψει άνευ αποδοχών


Την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021, συνάδελφοι που εργάζονται στην βάρδια 7πμ-3μμ κλήθηκαν να υπογράψουν άδειες άνευ αποδοχών για τις επόμενες Τετάρτες και συγκεκριμένα για τις 22 και 29 Δεκεμβρίου 2021 και για τις 5 και 12 Ιανουαρίου 2021, γιατί τις συγκεκριμένες ημέρες, σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρείας, δεν θα υπάρχει παραγωγική διαδικασία για το συγκεκριμένο τμήμα.

Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους τα εξής:

1.         Κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να υποχρεωθεί σε άδεια άνευ αποδοχών.

2.         Κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να υποχρεωθεί να πάρει μία (1) ημέρα κανονικής άδειας. Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο με αίτημα του εργαζόμενου για ανάγκες του, διαφορετικά αποτελεί παράβαση της εργατικής νομοθεσία (κατάτμηση άδειας) και προβλέπεται πρόστιμο 600€ κατά άτομο στο οποίο διαπιστώνεται ότι έγινε κάτι τέτοιο.

3.         Είναι υποχρέωση της εταιρείας να ρυθμίζει το πρόγραμμα εργασίας έτσι ώστε να παρέχεται εργασία σε όλους σύμφωνα με τις συμβάσεις εργασίας που είναι 5μερες.

4.         Αν η εταιρεία με δικιά της απόφαση δεν θέλει να εργαστούν οι συνάδελφοι του συγκεκριμένου τμήματος τις συγκεκριμένες ημέρες τότε πρέπει να πληρώσει κανονικά τις αποδοχές τους. Υπάρχουν περιπτώσεις εταιρειών που μέσα στις γιορτές αποφάσισαν να κλείσουν ακόμα και για μία ολόκληρη εβδομάδα αλλά χωρίς να υπάρχουν επιπτώσεις στις αποδοχές των εργαζομένων τους.

Θεωρούμε ότι πρόκειται για παρανόηση, αλλά ακόμα και αν συμβαίνουν τα παραπάνω ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους να μην βάλουν την υπογραφή τους σε κανένα τέτοιο έγγραφο που επί της ουσίας θα επιδιώκει να νομιμοποιήσει μία αυθαιρεσία.

Να έρθουν αμέσως σε επικοινωνία με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας ώστε να προβούμε σε όποια ενέργεια χρειαστεί.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην αυριανή κινητοποίηση, Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021, στις 11πμ, μπροστά στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας.

Διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς και τα δικαιώματά μας, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, μέτρα προστασίας από την πανδημία, μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας κα.

Διεκδικούμε να ζήσουμε σύμφωνα με τις τεράστιες δυνατότητες της εποχής μας και όχι λες και ζούμε σε προηγούμενους αιώνες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο