MY KTEO

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

ΕΦΚΑ: Παράνομη κρίθηκε η απεργία των εργαζομένων -Χατζηδάκης: Nα επιστρέψουν στη δουλειά όσοι θα απεργούσαν


Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία που είχαν κηρύξει δύο ομοσπονδίες εργαζομένων του ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του οργανισμού, «Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ έπειτα από την έκδοση της υπ’ αριθμόν691/2021 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία κρίθηκε ως παράνομη η απεργία που προκήρυξαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΕΦΚΑ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής, καλεί όσους υπαλλήλους συμμετείχαν στην απεργία να προσέλθουν κανονικά στην Υπηρεσία τους».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο ΕΦΚΑ είχε καταθέσει αγωγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ζητώντας να αναγνωριστούν ως παράνομες οι απεργίες που προκήρυξαν οι δύο ομοσπονδίες εργαζομένων του ΕΦΚΑ.

Χατζηδάκης: Οι μέρες πριν το τέλος του χρόνου είναι κρίσιμες
Στο ζήτημα αναφέρθηκε και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης με αναρτήσεις του στο twitter. «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ούτε στιγμή ότι ο ΕΦΚΑ ασκεί κοινωνική πολιτική και πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες. Κι όχι οι πολίτες τον ΕΦΚΑ!», έγραψε αρχικά, προσθέτοντας πως «όσοι θα απεργούσαν πρέπει να επιστρέψουν στη δουλειά τους. Οι μέρες πριν το τέλος του χρόνου είναι κρίσιμες για να κλείσουν εκκρεμότητες πολλών πολιτών (πχ ασφαλιστική ενημερότητα)».


iefimerida.gr