MY KTEO

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Ο Πάνος Καραμούζης κάνει λόγο για συνωστισμό στο ΚΑΠΗ όπου διενεργούνται τα rapid tests- Ο ΕΟΔΥ ζητάει κλειστούς χώρους, τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα απαντά ο υπεύθυνος covid του Δήμου Γιάννης Πανταζής


Για συνωστισμό στο ΚΑΠΗ όπου διενεργούνται τα rapid tests από κλιμάκια του ΕΟΔΥ έκανε λόγο σε χθεσινή ανάρτησή του στα social media ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Χαλκιδέων Πάνος Καραμούζης. Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ανέφερε:

«Μετά από τηλεφωνήματα συμπολιτών μου , πήγα σήμερα να διαπιστώσω ιδίοις όμασι τον τρόπο που διενεργούνται τα rapid test στο ΚΑΠΗ του Δήμου Χαλκιδέων!!!

Μετά λύπης μου διαπίστωσα ότι τα τεστ διενεργούνται σε κλειστό χώρο, νοσούντες ή μη κάθονται στην ίδια θέση , ενήλικες , ηλικιωμένοι αλλά και μικρά παιδιά μαζί !!!!

Άλλοι βήχουν, άλλοι φτερνίζονται και ανά λεπτό μπαίνουν χωρίς να προλαβαίνει ο χώρος να καθαρίσει!!!

Φτιάξτε έναν εξωτερικό χώρο , κάντε έναν διαχωρισμό των υπόπτων κρουσμάτων από εκείνους  που έρχονται για  ένα απλό  test !

Μην ψάχνουμε αλλού τη διασπορά!!! 

Η αντιδημαρχία υγείας  υπάρχει;»


Το Eviatop επικοινώνησε με τον υπεύθυνο σε θέματα covid του Δήμου Χαλκιδέων και Γενικό Γραμματέα Γιάννη Πανταζή για το θέμα ο οποίος και ξεκαθάρισε ότι τους χώρους τους ζητάει ο ΕΟΔΥ και ουδέποτε μέχρι τώρα δεν έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα συνωστισμού:

"Ο ΕΟΔΥ ζητάει σημεία(κλειστούς χώρους) και σε συνεργασία με το Δήμο ορίζονται οι χώροι που διενεργούνται τα rapid tests. Είμαστε ο μοναδικός Δήμος σε όλη την Εύβοια που διενεργεί καθημερινά rapid tests. Σε εξωτερικό χώρο, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν μπορούν να διενεργηθούν τεστ λόγω των καιρικών συνθηκών. 

Ο ΕΟΔΥ ζήτησε κλειστό χώρο και προτείναμε το 4ο ΚΑΠΗ ως το ιδανικότερο σημείο. Από εκεί και πέρα, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ τηρεί τα πρωτόκολλα. Ο χώρος που διενεργούνται τα τεστ είναι ξεχωριστός από το χώρο αναμονής στον οποίο δεν προσέρχονται περισσότερα από δύο άτομα. Καλό θα ήταν θέματα που αφορούν στην υγεία να μην χρησιμοποιούνται από κάποιους για να κάνουν αντιπολίτευση. Ο Δήμος είναι σε συνεννόηση με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και γιατρούς που σίγουρα γνωρίζουν το αντικείμενο καλύτερα από τον κ. Καραμούζη."