MY KTEO

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

Στις 22 Φεβρουαρίου η δημοπράτηση της Παράκαμψης Χαλκίδας και Ψαχνών


Σε δημοπράτηση βγήκε το πρώτο μεγάλο οδικό έργο για την περιοχή της Εύβοιας και  μετά από αναμονή αρκετών ετών, βγήκε η δημοπρατηση για την Παράκαμψη Χαλκίδας και Ψαχνών. Αναθέτουσα Αρχή είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Το κόστος του έργου έχει εκτιμηθεί σε ποσό με ΦΠΑ 210 εκατ. ευρώ (169,35 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ). Περιλαμβάνει δύο οδικά τμήματα: το πρώτο από την Νέα Λάμψακο μέχρι τη Σήραγγα Βαθροβουνίου μήκους 2χλμ και στη συνέχεια στο τμήμα Σήραγγα Βαθροβουνίου μέχρι τα Ψαχνά μήκους 14,7χλμ. Ως προαίρεση περιλαμβάνονται τα τμήματα:

 α) το τμήμα πριν τη Νέα Λάμψακο, προς Χαλκίδα / Υψηλή Γέφυρα, δηλαδή το τμήμα «Α. Κ. Σχηματαρίου – Νέα Λάμψακος», μήκους 4,0 χλμ. περίπου,

β) το τμήμα της παράκαμψης Ψαχνών και

γ) το τμήμα της αρτηρίας σύνδεσης Βόρειας – Νότιας Εύβοιας που συνδέει τον ανισόπεδο κόμβο Λιανής Άμμου της παράκαμψης Χαλκίδας με το οδικό δίκτυο προς τη νότια Εύβοια.

 Η δημοπράτηση του έργου θα πραγματοποιθεί στις 22 Φεβρουαρίου και την ίδια ημέρα θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών. Στόχος του υπουργείου ΥΠΟΜΕ, είναι η ανάδειξη του αναδόχου μέσα στην Άνοιξη και η υπογραφή της σχετικής σύμβασης εντός του έτους.

Η διάρκεια του έργου έχει οριστεί σε 48 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Εφόσον τα έργα ξεκινήσουν στις αρχές του 2023 και δεν παρουσιαστούν καθυστερήσεις κατά τη διάρκεια της κατασκευαστικής περιόδου, τότε θα μπορέσουν να έχουν ολοκληρωθεί το 2027.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί άμεσα στο προσεχές χρονικό διάστημα από πόρους του ΕΣΠΑ 2021-2027. Με τη δημοπράτηση για την Παράκαμψη Χαλκίδας και Ψαχνών, ολοκληρώνεται ο νέος κύκλος δημοπρατήσεων 4 οδικών έργων από το υπουργείο ΥΠΟΜΕ.