MY KTEO

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό με την ονομασία "Διομήδης" θα επηρεάσει την Εύβοια το επόμενο 48ωρο


 Ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό με την ονομασία "Διομήδης" θα επηρεάσει την Εύβοια το επόμενο 48ωρο ξεκινώντας από σήμερα Τρίτη.  Ποιο αναλυτικά:

Όλα τα στοιχεία συμφωνούν ότι θα έχουμε ένα ισχυρό πέρασμα με ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες να είναι ισχυρές αλλά να εντοπίζονται κυρίως στην περιοχή του Αιγαίου και στην Σκύρο πάνω από παραθαλάσσιες - θαλάσσιες περιοχές χωρίς να αποκλείεται να βγάλει καταιγίδες και από την πλευρά του Ευβοϊκού πάλι όμως πάνω από παραθαλάσσιες - θαλάσσιες περιοχές.

Πρωί - Μεσημέρι: Το πρωί τα ισχυρά φαινόμενα θα περιοριστούν στην βόρεια Εύβοια ( κυρίως σε περιοχές που βλέπουν προς το Βόλο) και στην Σκύρο κατά τόπους, δεν αποκλείονται και κάποια μικρά ανοίγματα κυρίως το πρωί με τις προμεσημβρινές ώρες σε αυτές τις περιοχές.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε αρκετά ανοίγματα στον καιρό με κάποιες τοπικές μπόρες η τοπικές βροχές ίσως στην κεντρική Εύβοια να είναι έως μέτριας έντασης.

Από το μεσημέρι και σταδιακά θα κλείσει ξανά ο καιρός στις περιοχές όπου υπήρχαν ανοίγματα και τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάζουν και την υπόλοιπη βόρεια Εύβοια και Σκύρο ενώ στην κεντρική και νότια Εύβοια θα είναι τα φαινόμενα έως μέτριας έντασης. Καταιγίδες πάλι στις ίδιες περιοχές μέχρι και το μεσημέρι.

Απόγευμα - Βράδυ: Το απόγευμα θα εκδηλώνονται ξανά ισχυρά φαινόμενα αυτή την φορά σε όλη την κεντροβορεια Εύβοια και την Σκύρο ενώ οι νότια Εύβοια θα έχει κατά κύριο λόγο μέτριας έντασης βροχοπτώσεις ίσως αυξομειώσεις στις εντάσεις κυρίως στην ανατολική πλευρά. Το βράδυ θα συνεχιστούν τα ισχυρά φαινόμενα σε όλη την Εύβοια αυτή την φορά ενώ στην Σκύρο θα υπάρχουν αυξομειώσεις στις εντάσεις των φαινομένων αλλά κατά κύριο λόγο θα είναι έως μέτριας έντασης. Ίσως αργά το βράδυ της Τρίτης προς την Τετάρτη να τα φαινόμενα να είναι τοπικά και ραγδαία στα ανατολικά και ορεινά κυρίως της κεντρικής Εύβοιας. Ίσως βγάλει καταιγίδες οι οποίες θα είναι ισχυρές αλλά θα εντοπίζονται κυρίως στην περιοχή του Αιγαίου και στην Σκύρο πάνω από παραθαλάσσιες - θαλάσσιες περιοχές χωρίς να αποκλείεται να βγάλει καταιγίδες και από την πλευρά του Ευβοϊκού πάλι όμως πάνω από παραθαλάσσιες - θαλάσσιες περιοχές.

Λόγο των ισχυρών φαινόμενων υπάρχει μικρή πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις.

Χιονοπτώσεις πυκνές καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Μέχρι και το απόγευμα θα εντοπίζονται οι χιονοπτώσεις 1.100-1.300μ. και πάνω. Ενώ από το βράδυ που θα μπει ο βοριάς θα το γυρίσει σε χιόνι στα 500-600μ. στην βόρεια Εύβοια ενώ στην κεντρική Εύβοια από τα 600-700μ. και πάνω. Λόγω της έντασης των φαινομένων  τα χιόνια πιθανώς να κατέβουν 100-50μ. ποίο κάτω από τα αναμενόμενα.

Άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις και στα δύο νησιά στα 6-7b στην Σκύρο ενώ στην Εύβοια στα 4-6b τοπικά 7b μέχρι και το απόγευμα θα πνέουν αυτοί οι άνεμοι. Ενώ από το βράδυ θα μπει πολύ ψυχρός βοριάς που στην Σκύρο, στα ορεινά της κεντρικής Εύβοιας και στα Αιγαίο θα πνέουν στα 7-8b και οι ριπές τους τα 9-10b ενώ στην υπόλοιπη βόρεια και κεντρική Εύβοια στα 6-7b τοπικά 8b και στην νότιο Εύβοια στα 4-5b τοπικά 6b.🌬️⚠️

ΜΕΓΆΛΗ ΠΡΟΣΟΧΉ το έχουμε τονίσει από την προηγούμενη εβδομάδα σε βόρεια Εύβοια, κεντρική Εύβοια και Σκύρο αλλά κυρίως σε βόρεια και κεντρική Εύβοια καθώς θα πέσει μεγάλος όγκος νερού το επόμενο 48ωρο.

Σε επαγρύπνηση το επόμενο 48ωρο αρμόδιοι φορείς και κάτοικοι σε βόρεια και κεντρική Εύβοια.