MY KTEO

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

Ματίνα Παγώνη: «Έχουμε ακόμα ανηφόρα με τη μετάλλαξη Όμικρον», τι είπε για 4η δόση και απολύσεις υγειονομικών


Για τη μετάλλαξη Όμικρον και τις νοσηλείες λόγω κορονοϊού μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, αναφέροντας ότι «έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ανηφόρα ακόμα με την Όμικρον».

Η Ματίνα Παγώνη τόνισε ότι το Σαββατοκύριακο, κατά την εφημερία της, έγιναν 59 νέες εισαγωγές από τις οποίες οι περισσότερες ήταν με Όμικρον. Από τις εισαγωγές οι περισσότεροι ασθενείς ήταν ανεμβολίαστοι ή με μια δόση εμβολίου, «άρα αν κάποιος δεν έχει εμβολιαστεί νοσεί βαριά και με την Όμικρον».

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι ΜΕΘ έχουν σταθεροποιηθεί και είναι κυρίως Δέλτα, ενώ έχει σημειωθεί πάνω από 45% αύξηση των νοσηλευομένων στις απλές κλίνες covid. Παράλληλα, η ίδια εκτιμά ότι θα έχουμε κορύφωση των κρουσμάτων στις 20 Ιανουαρίου.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων σήμερα, επεσήμανε ότι «σωστά ανοίγουν τα σχολεία, είναι πιο αυστηροί οι κανόνες. Θα φανούν περισσότερα κρούσματα λόγω των περισσότερων τεστ», όπως σημείωσε.

Αναφορικά με την πιθανότητα 4ης δόσης εμβολίου, ανέφερε ότι σε ένα μήνα θα γίνει νέα ενημέρωση, ενώ σχετικά με τους εμβολιασμούς υγειονομικών και το ενδεχόμενο απόλυσης των ανεμβολίαστων, είπε ότι είναι πολύ λίγοι όσοι έχουν μείνει ανεμβολίαστοι.

«Οι περισσότεροι δεν είναι αντιεμβολιαστές, φοβούνται γιατί έχουν κάποια νοσήματα. Δεν συμφωνώ με την απόλυση όλων των ανεμβολίαστων υγειονομικών, τους παρακαλώ να πάνε να εμβολιαστούν και να γυρίσουν στις δουλειές τους. Ας μην εντείνουμε καταστάσεις»,.

Τέλος, για τους άνω των 60 ετών τόνισε ότι πρέπει να πάνε να εμβολιαστούν για να επιβιώσουν. «Αυτοί είναι που φτάνουν στις ΜΕΘ, ειδικά αυτοί που έχουν υποκείμενα νοσήματα διασωληνώνονται. Δεν θέλω να πεθαίνει κόσμος κάθε μέρα».