MY KTEO

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Εστίαση: Χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στα πρόθυρα της χρεοκοπίας

 


Σε άθλια οικονομική κατάσταση είναι χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον κλάδο της εστίασης, με τους καταστηματάρχες να απευθύνουν δραματική έκκληση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να πράξει «τα αυτονόητα», ειδάλλως θα οδηγηθούν πάρα πολύ γρήγορα στο «λουκέτο».

Οι απεγνωσμένοι επιχειρηματίες τονίζουν ότι εδώ και έναν χρόνο η εστίαση «λειτουργεί υπό το καθεστώς ενός mini lockdown χωρίς την παραμικρή στήριξη» Ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης επισημαίνει: «Κύριοι της κυβέρνησης, ο κλάδος μας συνολικά, αλλά κυρίως χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σας απευθύνουν ύστατη κραυγή αγωνίας. Αναλογιστείτε τις ευθύνες σας και -επιτέλους- πράξτε τα αυτονόητα».

 

Ολόκληρη η ανακοίνωσή τους:

 

«Ο κλάδος της εστίασης από τον περασμένο Νοέμβριο λειτουργεί υπό το καθεστώς ενός mini lockdown χωρίς να λαμβάνει την παραμικρή στήριξη. Έχουμε επισημάνει με πλήθος ανακοινώσεων, αλλά και σε συναντήσεις μας με αρμόδιους φορείς την πολύ δύσκολη κατάσταση που βιώνουν χιλιάδες συνάδελφοι.

 

Με το παρόν Δελτίο Τύπου σας απευθύνουμε ύστατη έκκληση να πράξετε τουλάχιστον τα κάτωθι αιτήματα. Τα αιτήματα έχουν προκύψει ύστερα από διαβούλευση του συντονιστικού της πρωτοβουλίας μας με εκατοντάδες συναδέλφους, αλλά και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις υγειονομικές συνθήκες και την οικονομική συγκυρία