MY KTEO

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Ισχυρό βαρομετρικό με την ονομασία «Διομήδης» θα μας επηρεάζει και σήμερα την Εύβοια


 Ισχυρό βαρομετρικό με την ονομασία «Διομήδης» θα μας επηρεάζει και σήμερα την Εύβοια. Ποιό αναλυτικά:

Μεσάνυχτα - Ξημερώματα: Τα μεσάνυχτα στην κεντροβορεια Εύβοια θα έχουμε ισχυρά έως πολύ ισχυρά φαινόμενα δηλαδή ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις παραθαλάσσιες και θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου. Στην νότια Εύβοια τα φαινόμενα θα είναι κατάβαση έως μέτριας έντασης κατά τόπους έντονα.  Στην Σκύρο έως μέτριας έντασης. Όσο πάμε προς τα ξημερώματα με τις πρώτες πρωινές ώρες τα ισχυρά φαινόμενα σταδιακά θα αρχίσουν να εξασθενούν από την βόρεια Εύβοια και να περιορίζονται στην κεντρική Εύβοια με έμφαση τα ανατολικά και ορεινά αυτής όπως κατά τόπους έντονα φαινόμενα φαίνονται και στην νότια Εύβοια ενώ στην Σκύρο θα υπάρχουν φαινόμενα έως μέτριας έντασης

Χιονοπτώσεις  πολύ πυκνές όπου πέφτουν στην βόρεια Εύβοια θα πέφτουν στα 300-400μ. και πάνω, στην κεντρική Εύβοια στα 400-500μ. και πάνω ενώ στην νότια Εύβοια στα 600-800μ. και πάνω ενώ στην Σκύρο από στα 500-600μ. και πάνω οι χιονοπτώσεις θα είναι πολύ πυκνές. Λόγω των ισχυρών φαινόμενων κυρίως στην κεντρική και βόρεια Εύβοια οι χιονοπτώσεις θα κατεβαίνουν πρόσκαιρα στα 100-50μ. κάτω από τα προβλεπόμενα.

Πρωί - Μεσημέρι: Το πρωί φαίνονται τα φαινόμενα να είναι έως μέτριας έντασης σε όλες τις περιοχές ίσως να είναι τοπικά έντονα στην κεντρική Εύβοια με έμφαση τα ανατολικά και ορεινά αυτής. Το μεσημέρι θα έχουμε ασθενείς ως μέτριας έντασης φαινόμενα σε όλες τις περιοχές ενώ όσο πάμε προς το απόγευμα τα φαινόμενα αν και ασθενή κατάβαση θα περιοριστούν στην κεντρονοτια Εύβοια και ίσως στην Σκύρο.

Χιονοπτώσεις το Πρωί: Από τα 200-300μ. και πάνω χιονόνερο η λιωμένο χιόνι μέσα στην βροχή στα πεδινά , στην κεντρική Εύβοια από τα 250-350μ. και πάνω χιονόνερο η λιωμένο χιόνι μέσα στην βροχή στα πεδινά, στην νότια Εύβοια από τα 500-600μ. και πάνω ενώ στην Σκύρο στα 400-500μ. μια πάνω.

Μεσημέρι: Θα πέσουν τα υψόμετρα χιονόπτωσης στα 150-250μ. χιονόνερο η λιωμένο χιόνι μέσα στην βροχή στα πεδινά στην βόρεια Εύβοια, 200-300μ. στην κεντρική Εύβοια χιονόνερο η λιωμένο χιόνι μέσα στην βροχή στα πεδινά, στα 400-500μ. στην νότια Εύβοια και στην Σκύρο από τα 350-450μ. και πάνω

Απόγευμα - Βράδυ: Το απόγευμα θα περιοριστούν τα φαινόμενα αν και ασθενή στην νότια Εύβοια κυρίως χωρίς να αποκλείεται κάποια τοπικά φαινόμενα να εκδηλώνονται και στην κεντρική Εύβοια. Το βράδυ θα εκδηλωθούν χιονομπορες η νυφαδες σε βόρεια και κεντρική Εύβοια μέχρι και τα πεδινά  . Ενώ τοπικές βροχές ίσως σε νότια Εύβοια και Σκύρο.

Χιονοπτώσεις το Απόγευμα: Στην βόρεια Εύβοια από τα 100-150μ. και πάνω χιονόνερο η λιωμένο χιόνι μέσα στην βροχή στα πεδινά η νυφαδες χιονιού, στην κεντρική Εύβοια θα χιονίζει από τα 150-250μ. και πάνω χιονόνερο η λιωμένο χιόνι μέσα στην βροχή στα πεδινά η νυφαδες χιονιού, στην νότια Εύβοια θα χιονίζει 350-450μ. και πάνω στην Σκύρο θα χιονίζει από τα 300-400μ. και πάνω.

Βράδυ: Θα υπάρξουν τοπικά φαινόμενα η μπόρες δηλαδή θα υπάρξουν χιονομπορες η νυφαδες στα πεδινά - παραθαλάσσια της δυτικής πλευράς της βόρειας Εύβοιας κυρίως, από τα 0-100μ. και πάνω, στην κεντρική Εύβοια θα χιονίζει 50-100μ. και πάνω αλλά φαίνεται να υπάρξουν χιονομπορες η νυφαδες κυρίως στα πεδινά της δυτικής πλευράς της κεντρικής Εύβοιας κυρίως όμως στα πεδινά που βλέπουν στον βόρειο Ευβοϊκό ενώ στα πεδινά που βλέπουν τον νότιο Ευβοϊκό είναι ποιο μικρή η πιθανότητα να δουν χιονομπορες η νυφαδες κυρίως χιονόνερο επίσης και στα πεδινά - παραθαλάσσια της ανατολικής πλευράς της κεντρικής Εύβοιας φαίνεται να υπάρξουν χιονομπορες η νυφαδες,στην νότια Εύβοια θα χιονίζει 200-300μ. και πάνω και στην Σκύρο θα χιονίζει αν υπάρξουν φαιν’ομενα πάνω από τα 150-200μ.️🌨️

Θυελλώδεις βοριάδες  καθ 'όλη την διάρκεια της ημέρας  σε όλες τις περιοχές στα 6-7b με ριπές 8b τοπικά 9 στην βορειοδυτική Εύβοια και στην περιοχή της Χαλκίδας και στις γύρω περιοχές. Ενώ σε όλη  την ανατολική ακτή της ανατολικής Εύβοιας από βορά μέχρι νότο, στις περισσότερες περιοχές της βόρειας Εύβοιας, σε όλη την νότια Εύβοια, ορεινά ημιορεινά και ημιπεδινα της κεντρικής Εύβοιας και Σκύρο. Σε αυτές τις περιοχές θα έχουμε 7-8b με ριπές 9b τοπικά 10b ενώ σε Κάβο ντόρο, ορεινά κεντρικής Εύβοιας και Σκύρο τοπικά και 11b.