MY KTEO

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Γιώργος Πάνος: Σκοπός μας είναι να οργανώσουμε τη διαλογή στην πηγή


Αναγνώστης του Eviatop απέστειλε email με αφορμή δημοσίευμα για τα πεταμένα ζευγάρια παπούτσια έξω από κάδους στη Χαλκίδα. Όπως αναφέρει,  

είναι σωστή και αυτονόητη η επισήμανσή ότι, «δεν μπήκε καν στον κόπο να τα πετάξει μέσα στους κάδους…, αλλά διερωτάται που πήγαν οι κόκκινοι κάδοι. «Μετά λοιπόν από την απόσυρση τους, και μετά από έρευνα που έκανα, αν κάποιος έχει ρούχα, παπούτσια, τσάντες και ζώνες και θέλει να τα δώσει κάπου η μοναδική επιλογή είναι η Μητρόπολη! Όμως στο σημείο αυτό υπάρχει το εξής πρόβλημα: Η Μητρόπολη δέχεται μόνο ρούχα κ.λπ. που είναι σε καλή κατάσταση και μπορούν να φορεθούν. Αντίθετα οι κόκκινοι κάδοι δέχονταν και ρούχα κ.λπ. που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν γιατί είναι σε κακή κατάσταση και στην περίπτωση αυτή πήγαιναν για ανακύκλωση.»

Το Eviatop επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Δήμου Χαλκιδέων Γιώργο Πάνο ο οποίος και είπε πως οι κόκκινοι κάδοι σταμάτησαν το 2018. «Ετοιμάζουμε τις γωνιές ανακύκλωσης με κόκκινους και κίτρινους κάδους, που είναι για το χαρτί. Σκοπός της Δημοτικής αρχής είναι να οργανώσει την διαλογή στην πηγή  τοποθετώντας γωνιές ανακύκλωσης σε όλο το Δήμο».