Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Μοσχάρι φιλέτο πιπεράτο

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχάρι φιλέτο πιπεράτο


Υλικά Συνταγής:
3 κ.σ. χοντροκομμένα ανάμεικτα πιπέρια
2 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 φέτες φιλέτο μοσχαρίσιο ή κόντρα (220-250 γραμ. τo καθένα)
1/3 φλ. κονιάκ
2 κ.σ. βούτυρο
1 φλ. κρέμα γάλακτος
1/2 φλ. ζωμό κρέατος (προαιρετικά)
αλάτι

Εκτέλεση:
Φιλέτο μοσχάρι πιπεράτο στο τηγάνι
Οι λάτρεις του καλού κρέατος θα λατρέψουν αυτή τη συνταγή. Η Αργυρώ έχει τον τρόπο να φτιάξετε το πιο νόστιμο φιλέτο μοσχάρι στο τηγάνι. Τα σπασμένα πιπέρια στο κρέας του δίνουν την πιπεράτη ένταση που θα απογειώσει το φαγητό. Η σάλτσα πιπεριού που δημιουργείται είναι απλά θεϊκή κι όταν περιχύνεται πάνω στο μοσχαρίσιο φιλέτο κατά το σερβίρισμα η νοστιμιά του πιάτου είναι φανταστική.

Για το μοσχάρι φιλέτο στο τηγάνι,
  • Πασπαλίζουμε πρώτα τα φιλέτα από τη μία μεριά με τα σπασμένα πιπέρια πατώντας να μπουν καλά μέσα στο κρέας.
  • Σκεπάζουμε τα φιλέτα με μεμβράνη και τα αφήνουμε να σταθούν για 20΄.
  • Λαδώνουμε ένα τηγάνι με χοντρή βάση, κατά προτίμηση αντικολλητικό και το αφήνουμε να κάψει καλά, να καπνίσει.
  • Βάζουμε τα φιλέτα στο καυτό τηγάνι, με την πιπεράτη πλευρά στο τηγάνι και ψήνουμε ανάλογα με την προτίμησή μας.
  • Βγάζουμε το κρέας σε πιατέλα και σκεπάζουμε να διατηρηθεί ζεστό.
  • Ρίχνουμε το κονιάκ και το ανάβουμε να γίνει φλαμπέ, με προσοχή και όχι κάτω από τον απορροφητήρα γιατί είναι εύφλεκτος.
  • Αφήνουμε για 1΄να καεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το βούτυρο και τα υπόλοιπα πιπέρια.
  • Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να συμπυκνωθούν τα υγρά σε μια κουταλιά της σούπας, σχεδόν δηλαδή να στεγνώσει το τηγάνι.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ζωμό κρέατος.
  • Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πυκνώσει καλά.
  • Προσθέτουμε αλάτι.
  • Ξαναβάζουμε τα φιλέτα στο τηγάνι, αυτή τη φορά με την πιπεράτη πλευρά προς τα πάνω (να τη βλέπουμε).
  • Τα αφήνουμε για 20 δευτερόλεπτα, ίσα να ζεσταθεί το κρέας.
  • Σερβίρουμε αμέσως με λαχανικά και πατάτες.
  • Περιχύνουμε με τη σάλτσα.

argiro.gr