MY KTEO

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Για αυτές τις ασθένειες η καλύτερη πρόληψη είναι το σεξ


Τα οφέλη που έχει το σεξ στην υγεία είναι όλο και περισσότερα σύμφωνα με νέες επιστημονικές μελέτες που προκύπτουν συνεχώς.

Έτσι λοιπόν αν θέλετε μερικούς ακόμη πολύ καλούς λόγους για να κάνετε πιο πολύ σεξ, τότε θα τους βρείτε σε αυτό το άρθρο: η ερωτική πράξη προασπίζει αλλά και θεραπεύει τον οργανισμό σας απέναντι όχι σε μια, ούτε σε δυο, αλλά σε πέντε συχνές αρρώστιες.

Πονοκέφαλος
Αν υποφέρετε από ημικρανίες και πλέον παίρνετε τα παυσίπονα με τις χούφτες, δοκιμάστε όταν αρχίσει να σας πονάει το κεφάλι σας να πέσετε στο κρεβάτι με το σύντροφό σας. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2013 στο επιστημονικό περιοδικό Cephalagia, αν κάποιος κάνει σεξ την ώρα που έχει πονοκέφαλο ανακουφίζεται και του περνάει.  

Κρύωμα και ίωση
Η Yvonne K. Fulbright, σύμβουλος σεξουαλικής υγείας, επισημαίνει ότι οι σεξουαλικά ενεργοί άνθρωποι είναι πιο δύσκολο να αρρωστήσουν. Σύμφωνα με έρευνα των Carl Charnetski και Frank Brennan που έγινε το 2009 για το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια, οι φοιτητές που έκαναν σεξ μια ή δυο φορές την εβδομάδα είχαν αυξημένη ανοσοσφαιρίνη Α, ουσία που προστατεύει από κρυώματα και ιώσεις.

Καρκίνος του προστάτη
Πρόκειται για την ασθένεια η οποία θερίζει στους άνδρες μετά από κάποια ηλικία και το σεξ μπορεί να μην θεραπεύει όμως βοηθάει στη μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισής του αφού σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης οι άνδρες που εκσπερματώνουν 21 φορές το μήνα έχουν μειωμένες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του προστάτη. Πιάνεται και το σεξ με τον εαυτό τους. 

Καρδιοαγγειακές παθήσεις
Σύμφωνα και πάλι με έρευνα που έγινε, άνδρες οι οποίοι έκαναν σεξ μία φορά το μήνα ή και καθόλου είχαν υπερβολικά αυξημένες πιθανότητες δηλαδή 45% να εμφανίσουν κάποια καρδιακή πάθηση σε σχέση με εκείνους που ήταν πιο ενεργοί σεξουαλικά.

Πέτρα στα νεφρά 
Οι γιατροί εκτός από το να ανεβαίνετε σκάλες, να περπατάτε  και να πίνετε νερό, συστήνουν και το να κάνετε σεξ καθώς βοηθά στο να αποβάλλει κανείς την πέτρα που έχει σχηματιστεί στα νεφρά του. Οπωσδήποτε είναι πιο διασκεδαστικό από το να πηγαίνεις στον πέμπτο με τις σκάλες. 


govastileto.gr