MY KTEO

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Επέστρεψε η ΠΕΚ Εύβοιας


Οι πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αύξησε σημαντικά τα ποσοστά του, αλλά και αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον παλιών μελών του κόμματος που για δέκα χρόνια σχεδόν τηρούσαν στάση αναμονής για την μεγάλη επιστροφή. Στο πλαίσιο αυτό φαίνεται ότι εντάσσεται και η επανεκκίνηση της συνδικαλιστικής παράταξης Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών (ΠΕΚ) Εύβοιας, που τα τελευταία χρόνια παρέμενε αδρανής. 

Την απόφαση αυτή πήραν το μεσημέρι του Σαββάτου συνδικαλιστές καθηγητές που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας στη Χαλκίδα. Το παρών στη συνάντηση αυτή έδωσαν ο Νίκος Τσούλιας, Γραμματέας του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και ο Ανδρέας Παπαδαντωνάκης, Ειδικός Γραμματέας της ΟΛΜΕ. Μια πρώτη επαφή έγινε, με τους παρευρισκόμενους καθηγητές να συμφωνούν ότι είναι αναγκαία η επιστροφή της ΠΕΚ. Μάλιστα το αμέσως επόμενο διάστημα ακολουθεί και η σύσταση της συντονιστικής επιτροπής. 

«Στόχος μας είναι  να συμμετάσχουμε ως παράταξη με ψηφοδέλτιο στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο επερχόμενο συνέδριο της ΟΛΜΕ, περί τα τέλη του Ιούνη» είπε μιλώντας στο eviatop ο Δημήτρης Τσούρτος ένας εκ των πρωτεργατών της προσπάθειας αυτής.