MY KTEO

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

Τι θα ισχύει για τους φοιτητές που νοσούν στην εξεταστική


Την εκτίμηση ότι με το άνοιγμα των σχολείων την προσεχή Δευτέρα θα δούμε αυξημένους αριθμούς κρουσμάτων, εξέφρασε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στον Ρ/Σ ΣΚΑΪ 100,3, η κυρία Κεραμέως εξήγησε ότι τα κρούσματα θα ανέβουν στα σχολεία, με τα νέα μέτρα για το testing, καθώς θα ελέγχεται ένα τεράστιο τμήμα του πληθυσμού και θα ανιχνεύεται ο ιός. Η υπουργός επανέλαβε ότι τα σχολεία ανοίγουν παντού, σε όλη την Ευρώπη, και πως η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες χώρες που έχει αναλυτικό πρωτόκολλο όταν υπάρχει κρούσμα στην τάξη.

Η Νίκη Κεραμέως στη συνέχεια επισήμανε ότι είναι συνειδητή απόφαση της κυβέρνησης  να επενδύσει σε αυξημένους ελέγχους για να διασφαλίσει την ατομική υγεία και τη δια ζώσης εκπαίδευση. Επιπλέον, τόνισε ότι όταν θα κλείνει ένα τμήμα θα γίνεται αμέσως τηλεκπαίδευση, που αποτελεί όμως όπως ανέφερε λύση έκτακτης ανάγκης και δεν μπορεί να αντικαταστήσει την δια ζώσης εκπαίδευση.

Η κυρία Κεραμέως έκανε γνωστό ότι μέχρι τη Δευτέρα θα υπάρχει κατευθυντήρια οδηγία για τα πανεπιστήμια προκειμένου να υπάρχει ευελιξία στο ακαδημαϊκό και εξεταστικό πρόγραμμα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα self test η υπουργός δήλωσε ότι το διάστημα από το Σεπτέμβριο μέχρι το Δεκέμβριο, το 84% των παιδιών που ανιχνευτήκαν θετικά σε εργαστηριακό έλεγχο είχαν κάνει προηγουμένως self test.

Πανεπιστήμια: Τι θα ισχύσει τους φοιτητές που νοσούν στην εξεταστική
Η κυρία Κεραμέως ερωτήθηκε και για τα πανεπιστήμια και συγκεκριμένα για το τί θα ισχύει όταν ένας φοιτητής είναι θετικός στον κορωνοϊό, το διάστημα της εξεταστικής.

«Θα βγει εγκύκλιος σήμερα ή το αργότερο τη Δευτέρα, με κατευθυντήρια οδηγία του υπ. Παιδείας προς τα πανεπιστήμια, ώστε να έχουν την ευελιξία να προσαρμόσουν την εξεταστική ώστε να μη χάσει κάποιος φοιτητής την εξεταστική ή το έτος, επειδή νοσεί. Άρα θα υπάρχουν επαναληπτικές εξετάσεις» τόνισε η υπουργός.

Επιπλέον, η κυρία Κεραμέως σημείωσε ότι το τάιμινγκ με την Όμικρον είναι καλό για τα πανεπιστήμια, καθώς «ακολουθούν οι “νεκρές” εβδομάδες, δηλαδή το διάστημα μεταξύ του τέλους του εξαμήνου και της εξεταστικής. Δεν έχουμε μαζικές συναθροίσεις που είχαμε από Σεπτέμβρη – Δεκέμβριο. Επίσης, ο πληθυσμός στα πανεπιστήμια έχει από τις υψηλότερες εμβολιαστικές καλύψεις. Είναι στο 85% οι φοιτητές και στο 95% οι καθηγητές. Τα πανεπιστήμια είναι από τους πιο ασφαλείς χώρους» υπογράμμισε.


iefimerida.gr