MY KTEO

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας: Ψήφισαν για Προεδρείο, Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Χωρίς προβλήματα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου για την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου

και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Χρέη προέδρου μέχρι την εκλογή του νέου Προεδρείου, έκανε ο Βασίλης Γουρνής, ο δημοτικός σύμβουλος με τις περισσότερες ψήφους εκλογής στις εκλογές του 2019. Με 23 θετικές ψήφους, 13 άκυρα και 7 λευκά εγκρίθηκαν οι υποψηφιότητες της Δήμητρας Σακελλαράκη από την παράταξη της Έλενας Βάκα για τη θέση της Πρόεδρου, της Αναστασίας Τζελά από την παράταξη του Χρήστου Παγώνη για τη θέση της Αντιπρόεδρου και της Βασιλικής Κόντου ανεξάρτητη σύμβουλος για τη θέση της Γραμματέως. Εδώ να σημειωθεί ότι ο Βασίλης Καθαροσπόρης δεν πρότεινε κάποιον δημοτικό σύμβουλο από την παράταξή του για τη θέση του Γραμματέα και έτσι αυτοπροτάθηκε από τους ανεξάρτητους η Βασιλική Κόντου.























Αμέσως μετά ακολούθησε η ψηφοφορία για την εκλογή του Προεδρείου με την υποψηφιότητα της Δήμητρας Σακελλάράκη να λαμβάνει 30 θετικές ψήφους, 10 άκυρα και 3 λευκά. Η υποψηφιότητα της Αναστασίας Τζελά έλαβε 40 θετικές ψήφους και τρία άκυρα, ενώ η υποψηφιότητας της Βασιλικής Κόντου έλαβε 25 θετικές ψήφους, 17 άκυρα και 1 λευκό.

Η ειδική συνεδρίαση συνεχίστηκε με την εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής. Από την παράταξη της Δημάρχου εξελέγησαν οι Ελένη Αϊδίνη με 14 ψήφους και ο Κώστας Ρήγος επίσης με 14 ψήφους (αναπληρωματικοί: Λευτέρης Λειβαδίτης-4 και Μπάμπης Κώσταρος-3). Από την παράταξη του Χρήστου Παγώνη εξελέγη ο Μιχάλης Κεράτσα με 9 ψήφους (αναπληρωματικός: Γιώργος Μπαντούνας-8). Από την παράταξη του Βασίλη Καθαροσπόρη ο Δήμος Κόρδης με 10 ψήφους (αναπληρωματικός: Πάνος Καραμούζης-6). Από τη Λαϊκή Συσπείρωση εξελέγη ο Βαγγέλης Σταματούκος με 2 ψήφους  (αναπληρωματική: Γρανετα Τσιβίκα-1) και ως ανεξάρτητος ο Γιώργος Πάνος , με 6 ψήφους.

Η ειδική συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την εκλογή των μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Από την παράταξη της Δημάρχου εξελέγησαν οι Δημήτρης Σέρρας με 15 ψήφους και ο Θεοφάνης Σπανός με 15 ψήφους επίσης (αναπληρωματικοί: Ευαγγελία Παλαιολόγου-5 και Κάτια Μεγάλου-4). Από την παράταξη του Χρήστου Παγώνη εξελέγη ο Βαγγέλης Βαβουλιώτης με 7 ψήφους (αναπληρωματικός: Γιώργος Γιογιός-5). Από την παράταξη του Βασίλη Κθαροσπόρη ο Δημοσθένης Κουτουλής με 8 ψήφους (αναπληρωματικός: Κώστας Μπαρούτας-5). Από την Λαϊκή Συσπείρωση εξελέγη η Γρανέτα Τσιβίκα με 5 ψήφους (αναπληρωματικός: Βαγγέλης Σταματούκος-1 και ως ανεξάρτητος ο Νίκος Γεωργαλάς.

Εδώ να σημειωθεί ότι οι δυο Επιτροπές είναι 9μελής και αναμένεται ο ορισμός τριών μελών από τη Δήμαρχο.

Από την συνεδρίαση απουσίαζαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Μπαντούνας και Δημοσθένης Κουτουλής.