MY KTEO

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Στα κάγκελα ΟΛΜΕ και ΔΟΕ για σχολεία: Καμία πρόβλεψη για αναπλήρωση όσων εκπαιδευτικών νοσήσουν


 Στο μάτι κυκλώνα μπαίνει από τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς η υπουργός παιδείας Ν. Κεραμεως με την πολιτική της απόφαση να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου με 50.000 κρούσματα κατά τη χθεσινή ημέρα.

Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ δεν έχουν λάβει καμία ενημέρωση για το πως θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα και χαρακτηρίζουν τυπική την συνάντηση της τελευταίας στιγμής σήμερα το μεσημέρι που θα έχουν μαζί της στο υπουργείο Παιδείας.

 

 

«Οι δάσκαλοι είναι φοβισμένοι όχι απρόθυμοι, πως θα κάνουν μάθημα σε αίθουσες με 25 και 28 παιδιά όταν η μετάλλαξη όμικρον έχει τέτοια μεταδοτικότητα», αναρωτιέται ο προεδρος της ΔΟΕ Θ. Κικινής. Επισημάνει ότι «δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για αναπλήρωση όσων εκπαιδευτικών νοσήσουν», υπενθυμίζοντας το τι συνέβη σε σχολείο πριν τις γιορτές όπου το 50% των δασκάλων ασθένησε και δεν ήταν εφικτό να καλυφθούν τα κενά.

 

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση κρούσματος οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν 5 τεστ σε 5 ημέρες: δύο ράπιντ και ένα σελφ τεστ, επιπλέον των δύο ράπιντ που ήδη κάνουν την εβδομάδα, ενώ οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν 3 σελφ τεστ δωρεάν την εβδομάδα.

 

Από την πλευρά του ο προεδρος της ΟΛΜΕ ο κ. Τσούχλος εκφράζει φόβους ότι θα αυξηθούν κατά πολύ τα κρούσματα την επόμενη εβδομάδα και πέραν των άλλων ζητεί να μειωθεί το ποσοστό των 50% συν 1 και να γίνονται περισσότερα rapid test στην εκπαιδευτική κοινότητα από κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Αναφέρεται και ο ίδιος στο πρόβλημα για την έλλειψη καθηγητών στην δευτεροβάθμια και ζητεί να μην υπάρχει διαχωρισμός και να κάνουν όλοι δωρεάν τα τεστ ώστε να γίνει έγκυρα και πιο έγκαιρα η πρόβλεψη.