MY KTEO

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Κελαϊδίτης: Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή, εφόδιο και εγγύηση να έχουμε δίπλα μας στην μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης της βόρειας Εύβοιας το ΤΕ Ελλάδος και το ΕΜΠ


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι σύσκεψη στο Αμφιθέατρο με θέμα «Αειφόρος Ανάπτυξη Λιγότερο Αναπτυγμένων Περιοχών με την Δημιουργία Νέων Τουριστικών Πόρων και Προϊόντων μέσω Ανάλυσης, Τεκμηρίωσης, Μοντελοποίησης, Διαχείρισης και Διατήρησης Πολιτιστικού Αποθέματος με χρήση Εφαρμογών ΤΠΕ». Ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης ήταν παρών και απηύθυνε χαιρετισμό. Μετά το καλωσόρισμα ο κ. Κελαϊδίτης εξέφρασε την ικανοποίηση για το γεγονός ότι  ένας από τους σπουδαιότερους ακαδημαϊκούς οργανισμούς παγκοσμίως επιλέγει «τον τόπο μας για ένα τόσο καινοτόμο, σημαντικό και ουσιαστικό πρόγραμμα αειφορικής ανάπτυξης.

Θέλω να ευχαριστήσω την επικεφαλής του προγράμματος ομότιμη καθηγήτρια κυρία Μoροπούλου αλλά και τη διοικούσα επιτροπή και τον πρόεδρο του ΤΕ Ευβοιας κύριο Λάππα, όχι μόνο για την επιλογή της κεντρικής Εύβοιας αρχικά ως πεδίο ανάπτυξης του προγράμματος αλλά και την ευαισθητοποίηση που έδειξαν εμπράκτως επεκτείνοντας το γεωγραφικά και στην δοκιμαζόμενη από τις πρόσφατες καταστροφές βόρεια Εύβοια.

Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή, εφόδιο και εγγύηση να έχουμε δίπλα μας στην μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης της βόρειας Εύβοιας το ΤΕ Ελλάδος και το ΕΜΠ, σε μια πρωτοφανή προσπάθεια εθνικής εμβέλειας με τη συμμετοχή πολιτείας, αυτοδιοίκησης, φορέων και πολιτών για ένα σχέδιο ολιστικής αναγέννησης ενός τόπου που χτυπήθηκε με τέτοια ένταση και έκταση από την κλιματική κρίση.

Το αντικείμενο του έργου είναι ένα πεδίο πάνω στο οποίο έχουμε δουλέψει μεθοδικά και με πάθος τα προηγούμενα χρόνια σαν περιφερειακή αρχή, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα εκείνο της «Διαδρομής Φύσης και Πολιτισμού Στερεάς Ελλάδας-Οιδιπους» το οποίο σχεδιάσαμε και υλοποιούμε σε συνεργασία με το σωματείο Διάζωμα του κύριου Μπένου.»

Κλείνοντας ο κ. Κελαϊδίτης ευχήθηκε στην ομάδα του έργου υγεία, δύναμη, καλά και χρήσιμα αποτελέσματα για τον τόπο μας και έδωσε την υπόσχεση «από πλευράς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να συμμετέχουμε και να εισφέρουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην επιτυχία του»