MY KTEO

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

Ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει και την Εύβοια από την Δευτέρα το βράδυ


Ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει  και την Εύβοια από την Δευτέρα το βράδυ μέχρι και την Τετάρτη. Από το βράδυ της Δευτέρας θα υπάρχουν τοπικά έντονα φαινόμενα στην βόρεια Εύβοια και Σκύρο κυρίως, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε φαινόμενα έως και μέτριας έντασης.

ΤΡΊΤΗ 11/1/2022

Όσο πάμε προς τα μεσάνυχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης θα υπάρξει φαίνεται ένα ισχυρό πέρασμα από βροχές και τις καταιγίδες να είναι ισχυρές αλλά  θα εντοπίζονται κυρίως πάνω από θαλάσσιες περιοχές σε κεντρική και νότια Εύβοια. Στην βόρεια και πιθανώς στην Σκύρο τα φαινόμενα θα ενταθούν τοπικά κιαλο. Τις πρωινές ώρες θα πέσει λίγο ένταση των φαινομένων στην βόρεια Εύβοια αλλά τοπικά θα είναι έντονα. Στην Σκύρο θα συνεχίσουν τα ισχυρά φαινόμενα. Στην υπόλοιπη Εύβοια θα πέσει η ένταση των φαινομένων κατά πολύ.

Από το μεσημέρι και κυρίως από το απόγευμα μέχρι και το βράδυ θα υπάρξει μια νέα υποτροπή του καιρού, θα υπάρξουν πολύ ισχυρά έως ραγδαία φαινόμενα σε βόρεια Εύβοια και Σκύρο ενώ κεντρική Εύβοια θα είναι πολύ ισχυρά τα φαινόμενα αλλά όχι ραγδαια, ενώ η νότια Εύβοια από το βράδυ και μετά θα επηρεαστεί από αρκετά έντονα φαινόμενα.

ΤΕΤΆΡΤΗ 12/1/2022

Θα συνεχιστεί η ίδια κατάσταση ενώ φαίνεται να ενταθούν επιπλέον τα φαινόμενα μόνο στην κεντρική Εύβοια στις υπόλοιπες περιοχές η ίδια κατάσταση. Η κορύφωση των φαινομένων για την Εύβοια θα είναι περίπου μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης ενώ από εκεί και έπειτα θα είναι τοπικά έντονα τα φαινόμενα αλλά θα εξασθενούν σταδιακά από βορρά προς νότο. Ενώ στην Σκύρο τα φαινόμενα φαίνεται να είναι ισχυρά μέχρι και τα μεσάνυχτα με ξημερώματα και μετά θα εξασθενήσουν σταδιακά και εκεί. Από το μεσημέρι και σταδιακά τα φαινόμενα παντού θα εξασθενήσουν σημαντικά Καταιγιδες που θα σημειωθούν την Δευτέρα και Τρίτη θα εκδηλώνονται πάνω από θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.

Λόγω της ραγδαιοτητας των φαινομένων υπάρχει πιθανότητα και για χαλαζοπτώσεις.

Χιονοπτώσεις πολύ πυκνές την Τρίτη πάνω από τα 1100-1300μ . Ενώ από το αργά το βράδυ της Τρίτης φαίνεται να μπαίνει πολύ ψυχρος βοριάς και θα εκδηλώνονται χιονοπτώσεις στην αρχή στα 600-800μ. και όσο πάμε προς το μεσημέρι τα χιόνια θα κατέβουν και στα 400-600μ. και πάνω ( τις χιονοπτώσεις της Τετάρτης καλύτερα να της δούμε αύριο γιατί ακόμα και τώρα υπάρχει διχογνωμία στα μοντέλα για τα υψόμετρα).

Άνεμοι βοριάδες θυελλώδης την Τρίτη στην βόρεια Εύβοια στα 5-6 τοπικά 7b, στην υπόλοιπη Εύβοια από διάφορες διευθύνσεις στα 4-5b και στην Σκύρο από ανατολικές διευθύνσεις στα 5-6b τοπικά 7-8b.

Την Τετάρτη θυελλώδης βοριάδες παντού στα 6-7b τοπικά 8b ενώ σε Σκύρο, νότια Εύβοια και ορεινά κεντρικης Εύβοιας τα 8-10b τοπικά 11b.🌬️⚠️