MY KTEO

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

Ενώ η πανδημία καλπάζει η πολιτική της κυβέρνησης εγκαταλείπει το λαό στο έλεος της "ατομικής ευθύνης" και στα πρωτόκολλα – λάστιχο!


Την ώρα που τα ημερήσια κρούσματα στην Εύβοια παραμένουν εκατοντάδες εδώ και μέρες και τα Νοσοκομεία - Κ.Υ. του νομού βρίσκονται στο κόκκινο, η κυβέρνηση συνεχίζει να υπολογίζει την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού ως κόστος.

Κόβει και ράβει τα υγειονομικά πρωτόκολλα με βάση τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, με βάση «τις αντοχές της οικονομίας». Δεν πρωτοτυπούν… Το ίδιο κάνουν οι κυβερνήσεις ανεξαρτήτως πολιτικής απόχρωσης σε όλον τον καπιταλιστικό κόσμο όπου όλα περνούν από το ζύγι του «κόστους-οφέλους».

 

Τις συνέπειες αυτής της πολιτικής τις βιώνει καθημερινά ο λαός της Εύβοιας όταν:

 

·         Υπάρχει μόνο ένα σημείο μαζικών δειγματοληψιών και ορισμένες μόνο μέρες δύο, για δωρεάν rapid test σε όλη την Εύβοια.

 

·         Με συμπτώματα ή χωρίς στήνεται για ένα testστις ατελείωτες ουρές των Νοσοκομείων, των ΚΥ, των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ, των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων και των φαρμακείων ώστε να μάθει αν έχει ή δεν έχει κορωνοϊό, να προμηθευτεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τη δουλειά.

 

·         Για να κάνει το εμβόλιο, ιδιαίτερα στην περιοχή της Χαλκίδας, η αναμονή ξεπερνάει τον έναν μήνα τόσο για τους ενήλικες, όσο και για τα παιδιά που τώρα θα στριμωχτούν ανεμβολίαστα στα 25άρια τμήματα.

 

·         Για ραντεβού, για οποιαδήποτε άλλη νόσο ή εξέταση, η αναμονή στο Νοσοκομείο Χαλκίδας είναι τεράστια δημιουργώντας έτσι και άλλα προβλήματα στην υγεία χιλιάδων ασθενών.

 

Τα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης, είναι μέτρα «παραγγελία» του μεγάλου κεφαλαίου, είναι μέτρα διάδοσης του ιού!

 

·         Η εγκληματική μείωση της καραντίνας σε 5 μέρες είναι αντιεπιστημονική, ακολουθεί τις επιταγές των επιχειρηματικών ομίλων ώστε να μη μειωθούν τα κέρδη τους, επιδιώκει να καλύψει τα τεράστια κενά στα νοσοκομεία φέρνοντας νοσούντες υγειονομικούς ξανά για δουλειά! Ήδη υπάρχουν αντίστοιχες καταγγελίες στο νοσοκομείο Χαλκίδας. Ήδη βιομήχανοι πιέζουν εργαζόμενους να επιστρέψουν στη δουλειά ακόμη και με συμπτώματα.

 

·         Το άνοιγμα των σχολείων με 40.000 κρούσματα ημερησίως χωρίς να παρθούν καθόλου μέτρα για αραίωση των τμημάτων, χωρίς την εξασφάλιση στενής υγειονομικής επιτήρησης, με άρση ακόμη και του μέτρου των rapidtestσε περίπτωση κρούσματος και διατήρηση του απαράδεκτου 50%+1 για αναστολή λειτουργίας του τμήματος, με μαθητές να συνωστίζονται στα λεωφορεία αναμένεται τα σχολειά να μετατραπούν ξανά σε υγειονομικές βόμβες.

 

Ως εδώ!

 

Τώρα είναι η ώρα ο λαός να διεκδικήσει μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας!

 

Ü  Άμεση ενίσχυση του Νοσοκομείου Χαλκίδας, των Νοσοκομείων Καρύστου και Κύμης, των Κέντρων Υγείας Ψαχνών, Αλιβερίου, Ιστιαίας, Μαντουδίου που το προσωπικό τους βρίσκεται «στο κόκκινο» και κινδυνεύει να καταρρεύσει. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι υγειονομικοί, να σταματήσουν οι αναστολές εργασίας, να προσληφθεί όλο το αναγκαίο προσωπικό.

 

Ü  Να στηριχθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Κ.Υ. Χαλκίδας, Το.Μ.Υ Βασιλικού και Δροσιάς, τα Περιφερειακά και Αγροτικά Ιατρεία) με μέσα και προσωπικό ώστε να υπάρχει αποτελεσματική υγειονομική επιτήρηση του πληθυσμού, να μειωθεί η πίεση στο Νοσοκομείο Χαλκίδας ώστε να επιτελεί αποτελεσματικά το έργο του.

 

Ü  Μαζικά επαναλαμβανόμενα test για όλους με ευθύνη του κράτους.

 

Ü  Να ενισχυθούν οι Κινητές Ομάδες (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, δημιουργία ΚΟΜΥσε κάθε Δήμο για τη διενέργεια προληπτικών ελέγχων σε όλη την Εύβοια σε καθημερινή βάση.

 

Ü  Να επιταχθούν τα ιδιωτικά εργαστήρια και κλινικές για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας. Για την εξασφάλιση δωρεάν χορήγησης μοριακού test.

 

Ü  Να παρθούν μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων όπωςκατάργηση των συγχωνεύσεων, αραίωση τμημάτων, πρόσληψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, εξασφάλιση δωρεάν rapidtestμε ευθύνη του ΕΟΔΥ.

 

Ü  Να ενισχυθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα ώστε να σταματήσει η τεράστια αναμονή που καθυστερεί το «χτίσιμο» της ανοσίας του πληθυσμού με ευθύνη της κυβέρνησης.

 

Ü  Να παρθούν μέτρα για την υγειονομική επιτήρηση και τον εμβολιασμό ευαίσθητων ομάδων (ρομά, μετανάστες κλπ) που στην περιοχή μας είναι εκατοντάδες αυτοί που θέλουν αλλά δε μπορούν να εμβολιαστούν.

 

Ü  Να σχεδιαστεί και να διεξαχθεί, με ευθύνη του κράτους, καμπάνια για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού σε χώρους δουλειάς, σχολεία, γειτονιές και χωριά καθώς η υποχρεωτικότητα έχει αποδειχθεί πως άμεσα έχει μικρά αποτελέσματα και μακροπρόθεσμα ενισχύει τον ανορθολογισμό.

 

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!

 

Τον 21ο Την εποχή που η επιστήμη κάνει θαύματα δεκάδες εργαζόμενοι χάνουν τη ζωή τους καθημερινά, χιλιάδες νοσούν με πιθανότητα να έχουν για μεγάλο χρονικό διάστημα προβλήματα υγείας γιατί η Υγεία και το φάρμακο στον καπιταλισμό είναι εμπορεύματα, γιατί τα κέρδη των μονοπωλίων καθορίζουν την πολιτική των κυβερνήσεων.

 

Μόνο ο λαός μπορεί σήμερα να επιβάλει μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής!

 

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, στο δρόμο της ανατροπής του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος!