MY KTEO

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

«Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για υγεία δημόσια και δωρεάν για όλους»



Να επιταχθούν οι ιδιωτικές δομές υγείας, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών και με μισθοδοσία του προσωπικού από το κράτος .

Συστηματικό δωρεάν εργαστηριακό έλεγχο για SARS-COV-2, χωρίς διαχωρισμούς

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η ανεξέλεγκτη πορεία της πανδημίας τις τελευταίες μέρες έρχεται να δώσει ένα ακόμη χτύπημα στην καθημερινότητά μας ως εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας.

Κρούουμε το κώδωνα του κίνδυνου!!! Ήδη δεκάδες συνάδελφοι έχουν νοσήσει. Πριν καν ανοίξουν τα σχολεία, τα τμήματα υπολειτουργούν. Χτες στη κλινική covid ήταν 2 νοσηλευτές για 20 ασθενείς και έγιναν 6 εισαγωγές. Ούτε να το σκέφτονται να φέρουν συναδέλφους στη δουλειά εφόσον νοσούν!

Οι επιλογές  της κυβέρνησης και των εκπροσώπων της στη διοίκηση δεν έχουν σχέση με τις δικές μας διεκδικήσεις και ανάγκες. Γι’ αυτούς πρωτεύων δεν ήταν και δεν είναι η προστασία της υγείας μας, των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Επανειλημμένα κάναμε παραστάσεις διαμαρτυρίας, απαιτήσαμε, ήρθαμε σε κόντρα με τη διοίκηση για να τηρούνται τα αυτονόητα.

Δεν κάναμε βήμα πίσω, όσο μπορούσαμε συμβάλλαμε στην αγωνιστική πορεία που έχει ο Σύλλογος το τελευταίο καιρό,  σε αντίθεση με παλιότερες εποχές όταν η πλειοψηφούσα παράταξη του σωματείου ΔΗΣΚΙ δε συγκαλούσε καν ΔΣ, είχε πάρει διαζύγιο από τη οργάνωση της πάλης , όπως εξάλλου κάνει και τώρα ως μειοψηφία . Απορρίπτει 9 στις 10 ανακοινώσεις  και στις κινητοποιήσεις σπέρνει την απογοήτευση ότι “δεν ακολουθούν οι συνάδελφοι “ ενώ οι ίδια δε κουνάει το μικρό της δακτυλάκι για να πετύχει η κινητοποίηση. Επιπλέον βάζει εμπόδια στην προσπάθειά που κάνει ο Σύλλογος τη τελευταία περίοδο για  συντονισμό του αγώνα μας με τα σωματεία της πόλης παρά τα βήματα που έχουμε καταφέρει προς αυτή την κατεύθυνση.

Καθημερινά, εδώ και 2 χρόνια από την έναρξη της πανδημίας λειτουργούμε σε συνθήκες οριακά επισφαλείς για την υγεία τη δική μας και των ασθενών. Κι όμως σήμερα , ερχόμαστε αντιμέτωποι  με μια άκρως επικίνδυνη απόφαση που ορίζει μείωση της καραντίνας στους νοσούντες από covid υγειονομικούς,  σε 5 μόνο μέρες! Την ίδια στιγμή μάλιστα που αρκετοί συνάδελφοί μας βρίσκονται σε αναστολή και δεν μπορούν να προσφέρουν υγειονομική φροντίδα ακόμη κι ας μη νοσούν. Το θέατρο του παραλόγου!

Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να κάνει προσλήψεις και να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, επιλέγει την ¨ανοσία της αγέλης¨, πασπαλισμένη με μπόλικη ¨ατομική ευθύνη¨! Το προμελετημένο έγκλημα, δεν έχει τελειωμό!

Ότι συμβαίνει δεν είναι τυχαίο, ούτε λάθος χειρισμοί …είναι αποτέλεσμα πολιτικής επιλογής της σημερινής αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Κριτήριό τους για ότι έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν, δεν έχουν τις ανάγκες τις δικές μας, μα τα συμφέροντα των λίγων, που έχουν τα πολλά! Αυτά τα συμφέροντα είναι που μπαίνουν εμπόδιο στη ολόπλευρη και σύνθετη αντιμετώπιση της πανδημίας η οποία περιλαμβάνει τη γενναία ενίσχυση της δημόσιας υγείας, τα μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, ΜΜΜ, σχολεία, πλήρως οργανωμένο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Είναι αδιανόητο, τη σημερινή εποχή που υπάρχει πληθώρα δυνατοτήτων τις οποίες μας προφέρει η ραγδαία εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, εμείς να στεκόμαστε ανίσχυροι μπροστά σε έναν ιό, με χιλιάδες νοσούντες και νεκρούς!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

ΤΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ Η ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ , ΝΑ ΜΕΓΑΛΏΣΕΙ Η ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!

Απέναντι στην πολιτική που θυσιάζει ανθρώπινες ζωές, που δε δίνει δεκάρα τσακιστή για εμάς και τα παιδιά μας, εμείς επιλέγουμε τον οργανωμένο αγώνα. Θα βρισκόμαστε μπροστά στους αγώνες, όπως άλλωστε το έχουμε αποδείξει όλα τα προηγούμενα χρόνια, μέσα από το σωματείο μας για τα εργασιακά μας δικαιώματα αλλά και για να μπορούμε να προσφέρουμε στους ασθενείς τη φροντίδα υγείας που τους αρμόζει.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζόμενων. Λέμε όχι στους εργολάβους στα νοσοκομεία, στις επικουρικές συμβάσεις, ΣΟΧ, ΟΑΕΔ και κάθε είδους ευέλικτη εργασιακή σχέση.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε μέτρα προστασίας από τον covid με τήρηση των επιστημονικών υγειονομικών πρωτοκόλλων. Λέμε όχι στις απαράδεκτες οδηγίες της κυβέρνησης που βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές μας.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε τις άδειες και τα ρεπό μας, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, ένταξή μας στα ΒΑΕ. Λέμε όχι στις μετακινήσεις προσωπικού για να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε γενναία αύξηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη δημόσια υγεία. Για ενίσχυση της ΠΦΥ και ολοκληρωμένου εμβολιαστικού προγράμματος. Επίταξη των μεγαθηρίων της ιδιωτικής υγείας και όχι δωράκια με μίσθωση κλινών ή με μοριακά τεστ που τα χρυσοπληρώνουμε από την τσέπη μας.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για υγεία δημόσια και δωρεάν για όλους, για ζωή με αξιοπρέπεια στο ύψος των δικών μας αναγκών! Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να γυρνάμε τις σελίδες της ζωής μας προς τα εμπρός και καλούμε όλους τους συνάδελφους εργαζόμενους στο νοσοκομείο, αλλά και εργαζόμενους από άλλα σωματεία και συλλόγους σε κοινή δράση!                                                  

ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Οι επικεφαλής της παράταξης : Τζουβάρας Π.    -  Καιπάνου Β.