MY KTEO

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022

Χατζηγιαννάκης: Οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας περνούν δυστυχώς φέτος μια πολύ δύσκολη και αρνητικά πρωτόγνωρη εορταστική περίοδο

 


Οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας περνούν δυστυχώς φέτος μια πολύ δύσκολη και αρνητικά πρωτόγνωρη εορταστική περίοδο. Πέρα από τη θλίψη και την ψυχολογική πίεση που προκαλεί το απέραντο μαύρο εκεί που μέχρι τον Αύγουστο υπήρχαν 500.000 στρέμματα δάσους, οι άνθρωποι αυτοί καλούνται να επιβιώσουν με ελάχιστη και σε πολλές περιπτώσεις καμιά απολύτως κρατική βοήθεια δήλωσε σε συνέντευξη του ο βουλευτής Μίλτος Χατζηγιαννάκης

 

Ο αγροτικός κόσμος δεν έχει πάρει ακόμα την παραμικρή αποζημίωση και θα πρέπει να περιμένουν μέχρι την Άνοιξη. Το ίδιο συμβαίνει και με τους κτηνοτρόφους που δεν έχουν λάβει ούτε αποζημιώσεις, ούτε ενισχύσεις σε ζωοτροφές, ενώ δεν μπορούν πλέον να ταΐσουν στα καμένα, όσα από τα ζώα τους σώθηκαν. Ο επιχειρηματικός κλάδος, ο οποίος επλήγη άμεσα και έμμεσα, παλεύει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του αβοήθητος.

 

Με ρωτάτε αν προχωρούν τα έργα αποκατάστασης. Θα σας απαντήσω πως κανένα έργο δεν γίνεται να προχωρήσει εάν πρώτα δεν ξεκινήσει. Στην περίπτωση λοιπόν της Εύβοιας δεν έχει παραδοθεί ακόμα, πέντε μήνες μετά, ούτε μία μελέτη αντιπλημμυρικών έργων.

 

Οι μόνες μελέτες που έχουν παραδοθεί είναι αυτές των δύο πυρόπληκτων Δήμων, οι οποίες όμως περιμένουν εδώ και τρεις μήνες τις εγκρίσεις, καθώς δεν έχουν εξασφαλιστεί οι χρηματοδοτήσεις. Τα έργα που έχουν προχωρήσει είναι τα μικρά αντιδιαβρωτικά, ωστόσο και αυτά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών όπως ο κ. Λέκκας αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα στην εκτέλεσή τους. Τα δε αναγκαία έργα υποδομών που έχει κατ’ επανάληψη ανακοινώσει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, δεν υπάρχουν ακόμα ούτε σε επίπεδο μακέτας.

Newsbomb.gr