MY KTEO

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

Αυξήσεις στο ρεύμα: Σήμερα τα νέα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις


Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, θα ανακοινώσει στις 10 το πρωί της Παρασκευής, με δηλώσεις που θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ, τα νέα μέτρα στήριξης που αποφάσισε η κυβέρνηση για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, λόγω των ανατιμήσεων που προκαλεί η διεθνής ενεργειακή κρίση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παρεμβάσεις που αποφασίστηκαν προβλέπουν για τα νοικοκυριά την παροχή επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος, όπως έγινε και το τελευταίο τετράμηνο του 2021. Όμως αυτή τη φορά το μέτρο θα εφαρμοσθεί στοχευμένα. Βασικό κριτήριο για τον προσδιορισμό των δικαιούχων της επιδότησης θα είναι αν το ακίνητο αποτελεί κύρια κατοικία. 

Για τις επιχειρήσεις σε πρώτο στάδιο η ελάφρυνση θα καλύψει όλες τις κατηγορίες(χαμηλή, μέση και υψηλή τάση) και θα έχει τη μορφή επιδότησης ποσοστού της κατανάλωσης. Το ποσό της ενίσχυσης θα αναπροσαρμόζεται σε μηνιαία βάση, βάσει της χονδρεμπορικής τιμής. Σημειώνεται ότι από τις αρχές του 2022 θα τεθεί σε εφαρμογή ο μηχανισμός αυτόματου υπολογισμού της επιδότησης. 

   
naftemporiki.gr