MY KTEO

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Μέτρα τώρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων


Εκφράζουμε την αμέριστη κατανόησή μας στη δικαιολογημένη αγωνία γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών μπροστά στην επανέναρξη των σχολικών μαθημάτων.

Εκφράζουμε επίσης την αγανάκτηση μας για τον άκρως επικίνδυνο τρόπο με τον οποίο οι μαθητές καλούνται να γυρίσουν στα θρανία.

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να εφαρμόζει την ίδια αντιεπιστημονική και ανορθολογική πολιτική παρά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Κάνει ξεκάθαρο για άλλη μια φορά πως επιλέγει μέτρα αναχαίτισης της πανδημίας που θα της κοστίσουν λιγότερο και όχι μέτρα που θα διασφαλίσουν την υγεία τη δική μας και των παιδιών μας.

Δε διστάζει να ανοίξει τα σχολεία με όρους οι οποίοι με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτη διασπορά μέσα στις σχολικές δομές.

Η κυβέρνηση παίρνει αυτά τα μέτρα την ώρα που στο Δήμο Χαλκιδέων: Είναι εκατοντάδες τα τμήματα με πάνω από 20 μαθητές ιδιαίτερα μετά και τις συγχωνεύσεις τμημάτων. Είναι αρκετές οι περιπτώσεις όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί συνωστίζονται σε απαράδεκτες αίθουσες, ακόμη και σε κοντέινερ, την ώρα που φέτος μειώθηκαν οι ώρες καθαρισμού των σχολείων και σε δεκάδες καθαρίστριες μετατράπηκαν οι συμβάσεις από πλήρους σε μερικής απασχόλησης. Μάλιστα, ενώ η Κυβέρνηση προσπαθεί να φορτώσει την ευθύνη στο λαό για το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού, από τις 15/12 και μέχρι το Σάββατο 8/1 είχαν εμβολιαστεί κάτω από 600 μαθητές στη Χαλκίδα και η αναμονή στο Νοσοκομείο ξεπερνά τον ένα μήνα!

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών και των γονέων που αφορούν όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις για να λειτουργήσουν τα σχολεία με ασφάλεια.

Καλούμε την Κυβέρνηση, την Περιφέρεια και το Δήμο Χαλκιδέων να υλοποιήσουν αυτά τα αιτήματα ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη, να ανακληθούν οι συγχωνεύσεις τμημάτων, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας, να εξασφαλιστούν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ, να δοθούν δωρεάν μάσκες, να ενισχυθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα, να γίνει  πλατιά καμπάνια εμβολιασμού ειδικά για τα παιδιά, να καλύπτουν οι μονάδες του ΕΟΔΥ με δωρεάν rapid test όλες τις δημοτικές ενότητες καθημερινά.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χαλκίδας

Γρανέττα Τσιβίκα

Βαγγέλης Σταματούκος