MY KTEO

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

Συνάντηση ΕΛΜΕ με τον Κώστα Δούνα: Εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα έχει η κάθε πλευρά για την υφιστάμενη κατάσταση

 

Με τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Εύβοιας Κώστα Δούνα, συναντήθηκε σήμερα -πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων-  το μεσημέρι αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ Εύβοιας, με επικεφαλής την πρόεδρο Χαρά Νίκα. Από τη συζήτηση καθηγητών-διευθυντή προέκυψε η εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα που έχει η κάθε πλευρά για την υφιστάμενη κατάσταση. Αισιόδοξος δήλωσε ο κ. Δούνας παρά τα 420 κρούσματα σε μαθητές και τα 45 σε καθηγητές που επιβεβαιώθηκαν σήμερα μετά και την «αυτοδιάγνωση» τους. «Είναι θετικό το ότι καταφέραμε και εντοπίσαμε αυτά τα κρούσματα και έτσι θα μπουν σε καραντίνα. Είμαι αισιόδοξος για τη λειτουργία των σχολείων στο επόμενο διάστημα» είπε ο διευθυντής της Δ.Ε. με την πρόεδρο της ΕΛΜΕ να δηλώνει ότι δεν καταλαβαίνει από που προέρχεται η αισιοδοξία αυτή, αφού τα πρώτα αποτελέσματα από το άνοιγμα των σχολείων χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση από την πολιτεία, θα φανούν την ερχόμενη εβδομάδα. 

Οι της ΕΛΜΕ κατέθεσαν μάλιστα και ψήφισμα με το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Η κατάσταση θυμίζει την προσπάθεια να ανοίξουν τα σχολεία με το ζόρι πέρσι τον Φλεβάρη, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε άρον-άρον στην τηλεκπαίδευση. Κάτι ανάλογο διακινδυνεύουμε και φέτος, με απροσδιόριστο αριθμό μαθητών και εκπαιδευτικών απόντων λόγω νόσησης. Το σχολείο δεν είναι ακορντεόν όμως». Επίσης, με το ψήφισμα ζητούν την εφαρμογή μιας σειράς από παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για να λειτουργήσουν τα σχολεία με ασφάλεια και ζήτησαν από τον κ. Δούνα να το μεταφέρει στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. 

Συγκεκριμένα οι παρεμβάσεις που ζητά η ΕΛΜΕ σύμφωνα με το ψήφισμά της:
1. Εκ περιτροπής διδασκαλία. 
2. Χορήγηση δωρεάν ασφαλών μασκών. 
4. Κλείσιμο του τμήματος στα τρία κρούσματα. 
5. Κλείσιμο του σχολείου όταν υπάρχουν 10% ενεργά κρούσματα επί του συνόλου.
6. Αναίρεση των συγχωνεύσεων τμημάτων, που έγιναν με σκοπό τους 27 μαθητές/τριες παντού, εν μέσω πανδημίας.
7. Μείωση της ύλης και πάγωμα της τράπεζας θεμάτων. 
8. Πάγωμα αν όχι κατάργηση της αξιολόγησης. 
9. Να επανέλθουν οι οκτάωρες συμβάσεις του προσωπικού καθαριότητας που έγιναν τρίωρες. Να γίνουν κι άλλες προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας. 
10. Όχι στη συνεχιζόμενη οικονομική αφαίμαξη των ανεμβολίαστων συναδέλφων. 
11. Άδειες ειδικού σκοπού για όλους τους συναδέλφους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
12. Συνολική παιδαγωγική αναπλαισίωση των υγειονομικών μέτρων στα σχολεία.
13. Παράταση των διακοπών. Θα έπρεπε να έχει αποφασιστεί παράταση των διακοπών με ανάλογη παράταση του σχολικού έτους, για να αποφύγουμε τη διδασκαλία μέσα στην κορύφωση της πανδημίας
3. Δωρεάν PCR σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς με συμπτώματα, και σε όλο το λαό.