MY KTEO

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022

Νέα μέτρα στην εστίαση: Τι ισχύει για delivery, take away και drive-through


Διευκρινίσεις για όσα ισχύουν στο σκέλος τουdelivery, τουtake away και της καθ’ οδόν εξυπηρέτησης, στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων που ανακοινώθηκαν στην εστίαση δίνει η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή με ανακοίνωσή της. 

Όπως επισημαίνει η Γ.Γ. Εμπορίου, στην ενότητα ΣΤ. του σημείου 15 της παρ.1 του άρθρου 1 της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ. 81558 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Β’ 6290) προβλέπεται ότι οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through)  επιτρέπονται χωρίς την παραμονή πελατών στον εσωτερικό χώρο ευθύνης  των επιχειρήσεων αυτών και χωρίς να απαιτείται η επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης ή δήλωσης αρνητικού διαγνωστικού/αυτοδιαγνωστικού ελέγχου. 

Περαιτέρω διευκρινίζεται ότι οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through)  δεν εμπίπτουν στον περιορισμό ωραρίου   των υπόλοιπων ενοτήτων του σημείου 15 της παρ.1 του άρθρου 1 της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ. 81558 Κοινής Υπουργικής Απόφασης, αφού ο συγκεκριμένος περιορισμός  αφορά στην παροχή υπηρεσιών εστίασης σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους  του καταστήματος και  όχι την παρασκευή και παράδοση τροφίμων για την κατανάλωσή τους σε άλλους χώρους.   


naftemporiki.gr