MY KTEO

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Λάμπρος Γιαννούχος στο eviatop: Οι εκπαιδευτικοί και όχι η Υπουργός και η κυβέρνηση κρατήσαμε ανοιχτά τα σχολεία


Τα σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα όπως έκλεισαν για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Καμία απολύτως ενέργεια, εκτός του αυξημένου testing, δεν έχει γίνει ώστε να λειτουργήσουν με ασφάλεια για μαθητές και καθηγητές, αλλά και τις οικογένειές τους. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που οι εκπαιδευτικοί είναι στα κάγκελα, όπως εξήγησε μιλώντας στο eviatop ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας Λάμπρος Γιαννούχος.  

«Ως εκπαιδευτικοί δεν θα μπορούσαμε να είμαστε υπέρ του κλεισίματος των σχολείων. Η δια ζώσης εκπαίδευση δεν αντικαθίσταται με τίποτα άλλο. Αλλά με προϋποθέσεις. Τις περισσότερες εκ των οποίων διεκδικούμε από την αρχή της πανδημίας, αλλά το Υπουργείο μας αγνοεί» δήλωσε ο πρόεδρος και εξήγησε: «Οι προϋποθέσεις αυτές αφορούν στη μείωση του αριθμού των παιδιών ανά τμήμα, στη τοποθέτηση καθαριστριών με πλήρες ωράριο, στη διενέργεια επαναλαμβανόμενων τεστ από ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ, στην πρόσληψη περισσότερων εκπαιδευτικών για να αντικαταστήσουν όσους συναδέλφους νοσήσουν και στη συμπύκνωση του χρόνου των μαθημάτων, ώστε τα διαλείμματα να είναι μεγαλύτερα. Και βέβαια να αλλάξει το μέτρο του 50%+1».

Ο Λάμπρος Γιαννούχος δεν τρέφει ελπίδες ότι κάτι μπορεί να αλλάξει και καταλήγοντας υπογράμμισε: «Ποτέ δεν μας άκουσε κανείς. Ενώ εμείς είμαστε πάντα διατεθειμένοι, όπως και κάναμε και με την τηλεκπαίδευση, να σηκώσουμε το βάρος των αποφάσεων του Υπουργείου. Αναλάβαμε ρόλους που δεν ήταν στις υποχρεώσεις μας, όπως το να ελέγχουμε ιατρικά έγγραφα. Οι εκπαιδευτικοί και όχι η Υπουργός και η κυβέρνηση κρατήσαμε και θα κρατήσουμε ανοιχτά τα σχολεία, σηκώνοντας και πάλι το βάρος αυτό».