MY KTEO

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

Με τις άδειες θήκες των μουσικών τους οργάνων οι μουσικοί της Εύβοιας δήλωσαν την απογοήτευσή τους για τα μέτρα στήριξης του κλάδου – Τι δήλωσε στο eviatop ο Δημήτρης Λιάσκος

 

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος- Παράρτημα Εύβοιας συμμετείχε στην πανελλαδική-πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση του κλάδου και πραγματοποίησε σήμερα το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Χαλκίδα. Μουσικοί από την Εύβοια με τις άδειες θήκες των μουσικών τους οργάνων σε κοινή θέα θέλησαν να περάσουν με τη συμβολική αυτή κίνηση, το μήνυμα ότι οι άνθρωποι όχι μόνο της μουσικής, αλλά της τέχνης γενικότερα, είναι σε απόγνωση με την εργασία τους και την υγεία τους να είναι «στον αέρα». Πολλές παραστάσεις, παραγωγές, συναυλίες ακυρώνονται η αναβάλλονται με τραγικές συνέπειες για τους μουσικούς. 



«Τα οριζόντια μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση καθιστούν αδύνατη την εργασία του μουσικού για μια ακόμη φορά, καθώς απαγορεύει ξανά τη μουσική στην εστίαση και τη διασκέδαση», όπως τόνισε στο eviatop ο πρόεδρος του Παραρτήματος Εύβοιας του Συλλόγου Δημήτρης Λιάσκος. «Διακινδυνεύσαμε την υγεία μας δουλεύοντας σε χώρους με συνωστισμό που συχνά δεν τηρούσαν τα μέτρα, δεχτήκαμε πιέσεις να εργαστούμε ακόμα και με covid, ενώ ακόμη και κρούσματα αποκρύφτηκαν για να μην πέσει η παραγωγή. Τώρα απαγορεύτηκε η μουσική, είμαστε όλοι άνεργοι με κρατική εντολή, χωρίς καμιά αποζημίωση» υπογράμμισε ο πρόεδρος και κατέληξε: «Η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια τακτική της ατομικής ευθύνης. Ανακοινώνει υποκριτικά μέτρα στήριξης και μας καλεί να τα βγάλουμε πέρα όπως μπορεί ο καθένας».

Εδώ να σημειωθεί ότι οι συγκεντρωμένοι μουσικοί μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους χαλκιδέους και συνομίλησαν με αρκετούς από αυτούς. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι οι πολίτες που δήλωσαν τη συμπαράστασή τους προς τους ανθρώπους της τέχνης.