MY KTEO

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

Η Χαρά Νίκα στο eviatop: Μας έχουν πετάξει σε μια «ρωμαϊκή αρένα» και παλεύουμε μόνοι μας


Ανοιχτά σχολεία, αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας, θέλουν οι εκπαιδευτικοί, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μιλώντας στο eviatop η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Εύβοια Χαρά Νίκα.

«Θέλουμε ανοιχτά σχολεία. Το φαινόμενο της τηλεκπαίδευσης έχει τελειώσει. Μάλιστα η υπουργός είναι έκθετη γιατί δεν προστάτεψε τα προσωπικά δεδομένα εκπαιδευτικών και μαθητών. Επίσης, τα αποτελέσματα της τηλεκπαίδευσης είναι τραγικά. Τα αντιμετωπίσαμε φέτος με την επάνοδο στη δια ζώσης εκπαίδευση. Η ζωντανή παιδαγωγική σχέση εκπαιδευτικού - μαθητή δεν αντικαθίσταται με την επικοινωνία μέσω υπολογιστών. Για να μην αναφέρω και το γεγονός ότι τόσο στους εκπαιδευτικούς, όσο και στους μαθητές δεν προσφέρθηκαν τα κατάλληλα μέσα για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση» είπε η πρόεδρος και υπογράμμισε ότι μια λύση θα ήταν η εκ περιτροπής λειτουργία τμημάτων: «Έτσι θα υπήρχε αποσυμφόρηση. Ακόμα και στα εμπορικά και στα καταστήματα εστίασης τηρούνται αυστηρά πρωτόκολλα με αποστάσεις και άτομα ανά τ.μ. Μόνο στις σχολικές μονάδες δεν εφαρμόζονται τα μέτρα αυτά. Μας έχουν πετάξει σε μια «ρωμαϊκή αρένα» και παλεύουμε μόνοι μας»

Μάλιστα η Χαρά Νίκα κάλεσε τόσο τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όσο και το Υπουργείο να πάρουν πίσω τις συγχωνεύσεις τμημάτων. Ενώ συγχρόνως στηλίτευσε την επιμονή της υπουργού Παιδείας στο μέτρο του 50%+1. «Είναι καταστροφικό. Μέχρι να διαπιστωθεί ότι οι μισοί μαθητές έχουν κορωνοϊό θα έχουν νοσήσει και οι άλλοι μισοί» ανέφερε η πρόεδρος και τόνισε ότι οι μαθητές έχουν υπερβάλει εαυτούς αλλά τα μηνύματα που λαμβάνουν από τους αρμοδίους είναι αντιφατικά και οξύμωρα. 

Τέλος η Χαρά Νικά έκανε γνωστό ότι δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια και ότι σε συνεννόηση με τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας, τους Συλλόγους Γονέων και τους μαθητές θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις για να κατά στήσουν σαφή την αντίθεσή τους στον τρόπο που διαχειρίζεται την πανδημία στα σχολεία το Υπουργείο Παιδείας.