MY KTEO

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

Από τα κεντρικά του Κινήματος Αλλαγής και της ΟΛΜΕ, στη Χαλκίδα οι Νίκος Τσούλιας και Ανδρέας Παπαδαντωνάκης για την επιστροφή της ΠΕΚ – Τι δήλωσαν στο eviatop


Από το περασμένο Σάββατο η  επανεκκίνηση της συνδικαλιστικής παράταξης Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών (ΠΕΚ) Εύβοιας, της παράταξης που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, είναι γεγονός (δείτε εδώ). Η απόφαση αυτή πάρθηκε σε συνάντηση που είχαν συνδικαλιστές καθηγητές από την Εύβοια και είχε την πλήρη στήριξη του κόμματος. Για αυτό το λόγο άλλωστε βρέθηκαν στη Χαλκίδα ο Νίκος Τσούλιας, Γραμματέας του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και ο Ανδρέας Παπαδαντωνάκης, Ειδικός Γραμματέας της ΟΛΜΕ και μέλος της ΠΕΚ. Οι δύο άντρες χαιρέτισαν την πρωτοβουλία αυτή, μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της Παιδείας και για την αδιάφορη στάση της κυβέρνησης.

Νίκος Τσούλιας: «Το Υπουργείο Παιδείας αγνοεί την πραγματική εικόνα»

Παλιά καραβάνα του συνδικαλιστικού κινήματος ο Νίκος Τσούλιας –έχει διατελέσει για 8 χρόνια πρόεδρος της ΟΛΜΕ- μιλώντας αποκλειστικά στο eviatop, υπογράμμισε, με αφορμή και την έναρξη των μαθημάτων σήμερα Δευτέρα, την αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας για την υγεία και την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. «Το Υπουργείο Παιδείας δεν αναγνωρίζει το πρόβλημα. Αγνοεί την πραγματική εικόνα και δεν ενδιαφέρεται για την υγεία και την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να το επικοινωνιακό κομμάτι. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που είμαστε η μόνη χώρα που δεν έχει καταθέσει στοιχεία για τη λειτουργία των σχολείων εν μέσω covid, στην UNESCO και στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα. Συμπεριφέρονται σαν να μη συμβαίνει τίποτα» είπε ο κ. Τσούλιας και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει πρόγραμμα ενίσχυσης, ώστε να καλυφθούν τα κενά που δημιούργησε η τηλεκπαίδευση στο μαθησιακό επίπεδο.

Ανδρέας Παπαδαντωνάκης: «Καμία πρόβλεψη για την αναπλήρωση των κενών που δημιούργησε η τηλεκπαίδευση»

Για την ανάγκη τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά, αλλά υπό προϋποθέσεις, μίλησε αποκλειστικά στο eviatop o Ανδρέας Παπαδαντωνάκης. «Η τηλεκπαίδευση δημιούργησε τεράστια προβλήματα στους μαθητές, όχι μόνο σε εκπαιδευτικό αι μαθησιακό επίπεδό, αλλά και σε συναισθηματικό και ψυχολογικό. Και δεν υπάρχει από το Υπουργείο Παιδείας καμία πρόβλεψη για την αναπλήρωση των κενών που δημιουργήθηκαν. Είναι αναγκαίο τα άνοιγμα των σχολείων την Δευτέρα (σήμερα), αλλά με κάποιες προϋποθέσεις. Μια από αυτές είναι η κατάργηση του παράλογου μέτρου του 50%+1,που βάζει σε κίνδυνο την υγεία μας και εκείνη των μαθητών. Επίσης θα μπορούσε να πάρει μια μικρή αναβολή το άνοιγμα των σχολείων ώστε να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία» ανέφερε ο κ. Παπαδαντωνάκης.