MY KTEO

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

H Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας συμμετέχει στη συγκέντρωση των Σωματείων


H Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας συμμετέχει στη συγκέντρωση των Σωματείων την Τρίτη 18/1 στις 7μμ στην πλατεία ταχυδρομείου.

Καλούμε τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου να δυναμώσουν τη συλλογική αγωνιστική διεκδίκηση για μέτρα προστασίας από την πανδημία. Σε συνθήκες που εκτοξεύονται τα κρούσματα και αυξάνονται οι νοσηλείες και θανάτους, η κυβέρνηση αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας.

Δεν ανεχόμαστε

         Να πληρώνουμε αδρά για τις μάσκες αυξημένης προστασίας. Να ξεροσταλιάζουμε στην ουρά του ενός και μοναδικού κλιμακίου του ΕΟΔΥ και να αναγκαζόμαστε τελικά να χρυσοπληρώνουμε τα ράπιντ και τα μοριακά τεστ.

         Να βιώνουμε την τραγική κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με την υποστελέχωση και την έλλειψη υποδομών και υγειονομικού υλικού, χωρίς διαθέσιμα κρεβάτια ΜΕΘΝα ξεχειλώνει η κυβέρνηση ξανά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, μειώνοντας με αντιεπιστημονικά κριτήρια ακόμα και την καραντίνα από 10 στις 5 μέρες για να γυρνάνε πιο γρήγορα στη δουλειά ασθενείς με Covid-19 για να μη θιγεί η απρόσκοπτη κερδοφορία των επιχειρήσεων!

         Να ανοίγουν τα σχολεία, όπως έκλεισαν πριν από τις γιορτές, σε συνθήκες ωστόσο εκτίναξης της πανδημίας, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας παιδιών και εκπαιδευτικών.

 

Σήμερα, τον 21ο αιώναυπάρχει η δυνατότητα για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας.

Διεκδικούμε:

           Μαζικά επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλο τον πληθυσμό.

           Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

           Επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων Υγείας χωρίς αποζημίωση.

           Ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού.

 

           Άδειες ειδικού σκοπού σε όσες και όσους εργαζόμενους βγαίνουν θετικοί, νοσούν, σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος και την εργοδοσία.

           Απαγόρευση αναστολών εργασιακών συμβάσεων και απολύσεων. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορωνοϊό.

           Ουσιαστικά μέτρα για την λειτουργία των σχολείων. Τώρα να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να παρθούν πίσω όλες οι συγχωνεύσεις τμημάτων, να εξασφαλιστεί η επαρκής καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.

.

 

Το Δ.Σ. της Ομάδας Γυναικών Χαλκίδας