MY KTEO

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

Μέχρι και το Σάββατο η διάθεση των self tests για μαθητές - εκπαιδευτικούς

 


Συνεχίζεται μέχρι και το Σάββατο η διάθεση 5 δωρεάν αυτοδιαγνωστικών (self) τεστ από τα φαρμακεία, για τις δύο πρώτες βδομάδες επαναλειτουργίας των σχολείων, δηλαδή από 10 έως και 21 Γενάρη για όλους τους μαθητές και τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

 

Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας, το self test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο. Για την πρώτη βδομάδα το self test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1).

 

Το self test είναι υποχρεωτικό για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς που οφείλουν να φέρουν όλοι βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος. Η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζονται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για την COVID-19.

 

Οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δυο rapid και ένα self test - όλα με δική τους επιβάρυνση - την πρώτη βδομάδα λειτουργίας των σχολείων και από τη δεύτερη βδομάδα λειτουργίας των σχολείων, δύο rapid tests τη βδομάδα, πριν από την προσέλευση της Τρίτης και της Παρασκευής.

 

Η δωρεάν διάθεση self tests από τα φαρμακεία θα γίνεται και κατά τη σημερινή αργία των Θεοφανίων, από εφημερεύοντα φαρμακεία.