MY KTEO

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022

Νομικά θα κινηθεί το Νοσοκομείο Χαλκίδας κατά συγκεκριμένου site της Εύβοιας για διασπορά ψευδών ειδήσεων – Η ανακοίνωση του Διοικητή


Ανακοίνωση – διάψευση απέστειλε χθες το βράδυ ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας Βαγγέλης Χατζημαργαρίτης σε συγκεκριμένο site της Εύβοιας την οποία κοινοποίησε και σε άλλα ΜΜΕ, που αφορούσε δημοσίευμα site της Εύβοιας «αναληθές, ψευδές, και μη ανταποκρινόμενο στην πραγματικότητα», όπως αναφέρει ο Διοικητής ο οποίος καταλήγει ότι το Νοσοκομείο θα κινηθεί νομικά κατά του συγκεκριμένου site «για τον τερματισμό της ανήθικης διασποράς ψευδών ειδήσεων».
Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Ενημερωθήκαμε προς μεγάλη μας έκπληξη για το σχετικό αναληθές, ψευδές, και μη ανταποκρινόμενο στην πραγματικότητα άρθρο που αφορά στην δήθεν εργασία προσωπικού και συγκεκριμένα ιατρού στο Νοσοκομείο μας ο οποίος βρέθηκε θετικός ως επιβεβαιωμένο κρούσμα covid19.

Στο συγκεκριμένο άρθρο, …………………………………

Διαψεύδουμε τα άνω αναγραφόμενα ουδέποτε στο νοσοκομείο μας εργάσθηκε προσωπικό με επιβεβαιωμένο κρούσμα covid-19 είτε με Rapid Test είτε με μοριακό έλεγχο PCR ή να συνέχισε να εργάζεται κατά την βάρδια του.

Στο νοσοκομείο μας εφαρμόζονται όλα τα μέτρα του ΕΟΔΥ και της επιτροπής λοιμώξεων του νοσοκομείου μας. Πραγματοποιούνται έλεγχοι και ινχηλατήσεις ενδονοσοκομειακών επαφών καθημερινώς. Το ως άνω δημοσίευμα πλήττει την λειτουργία του Νοσοκομείου τους Ιατρούς και το προσωπικό του Νοσοκομείου μας και την Ιατρική Δεοντολογία.

Ζητούμε Άμεσα,

ΝΑ διαγραφεί το άρθρο με σκοπό να αποκατασταθεί η οποιαδήποτε ψευδής αναφορά.

Για την σχετική είδηση το νοσοκομείο μας θα κινηθεί νομικά για την προάσπιση των δικαιωμάτων του και της προστασίας των ιατρών και νοσηλευτών που καθημερινώς δίνουν αγώνα στις δύσκολες αυτές συνθήκες, αλλά και για τον τερματισμό της ανήθικης διασποράς ψευδών ειδήσεων που κατ’ επανάληψη από το site έχουμε αντιμετωπίσει.»