MY KTEO

Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος παράρτημα Εύβοιας: Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 1η Μάη στις 10πμ στην Παραλία Χαλκίδας (Στρογγυλό)


Θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τους ΜΕΝΙΑΝ

Καλούμε όλες τις συναδέλφισες και τους συναδέλφους να τιμήσουν με τη συμμετοχή τους τη

παγκόσμια μέρα της εργατικής τάξης. Τους καλούμε στον αγώνα για σύγχρονα δικαιώματα στην εργασία, τον πολιτισμό, την υγεία, την παιδεία, την ασφάλιση, την πρόνοια. Σ’ αυτό τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί όπως αποδείξαμε όλο το προηγούμενο διάστημα της πανδημίας.

Η φετινή Πρωτομαγιά σημαδεύεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία μετά από την απαράδεκτη δολοφονική ρωσική εισβολή. Όσες  προφάσεις και αν βρίσκουν οι κυβερνήσεις γνωρίζουμε καλά πως ο πόλεμος γίνεται για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους, για τους ανταγωνισμούς της Ρωσίας και των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.

Οι συνέπειες είναι ήδη πολύ βαριές για τον ουκρανικό αλλά και το ρωσικό λαό, όπως και για τους λαούς όλου του κόσμου. Μακελειό σε ανθρώπινες ζωές, εκατομμύρια πρόσφυγες και ξεριζωμένοι από τον τόπο τους. Στις χώρες της Ευρώπης αυξάνονται οι δαπάνες για τους πολεμικούς εξοπλισμούς που τους πληρώνουν οι ίδιοι οι λαοί, εξαπλώνεται η ενεργειακή ακρίβεια και η φτώχεια.

Η Ελλάδα εμπλέκεται άμεσα στον πόλεμο, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων αφού όλοι τους έχουν γεμίσει την χώρα με αμερικανο-νατοϊκές στρατιωτικές βάσεις. Γι’ αυτό και στην φετινή Πρωτομαγιά πρέπει να βροντοφωνάξουμε: Άμεση απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο των ληστών.

Ταυτόχρονα, με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθούμε την προέκταση αυτής της σύγκρουσης και στο πεδίο του Πολιτισμού. Υπάρχει μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια να μετατραπεί ο Πολιτισμός από συνώνυμο του ανθρωπισμού, της παιδείας και της ειρήνης σε πολεμικό εργαλείο.

Η ωμή απαγόρευση κλασικών έργων από σκηνές σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα, η ιδεολογική τρομοκράτηση και στοχοποίηση όποιου καλλιτέχνη δεν αποδέχεται το κυρίαρχο αφήγημα, όπως είδαμε σε πολλές περιπτώσεις τραγουδιστών και Μουσικών Συνόλων, δείχνει ξεκάθαρα τα όρια της δημοκρατίας και της ελευθερίας αυτού του συστήματος όπως είχαμε δει και με την οδηγία της ΕΕ για τη λογοκρισία στην Τέχνη. Δείχνει πώς αντιλαμβάνονται το περιεχόμενο και το ρόλο της Τέχνης αυτοί που τα δύο χρόνια της πανδημίας αφήσανε επί της ουσίας τους καλλιτέχνες επί ξύλου κρεμάμενους, δίνοντάς τους κάποια ψίχουλα και αυτά μετά από πολλές και σημαντικές κινητοποιήσεις του κλάδου.

Μπροστά μας έχουμε τη μάχη της επιβίωσης από την ακρίβεια στην ενέργεια και όλα τα προϊόντα ως απόρροια της πράσινης μετάβασης, του πληθωρισμού, της ανάπτυξης και βέβαια των συνεπειών του πολέμου. Έχουμε τη μάχη της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σε όλους τους χώρους (ωδεία, Δήμους, μικρά - μεσαία μαγαζιά, ΕΡΤ, Λυρική), έχουμε τη μάχη για όλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και ο κάθε συνάδελφος ξεχωριστά. 

Γινόμαστε ένα με τους εργάτες όλου του κόσμου για να μην

«σκοτώνονται οι λαοί για του αφέντη το φαΐ»!