MY KTEO

Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

1η Μάη 2022 – όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων την Κυριακή 1η Μάη και ώρα 10.00 στο στρογγυλό της παραλίας Χαλκίδας


ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Παίρνουμε κουράγιο και δύναμη από τους αγώνες της εργατικής τάξης για καλύτερους όρους δουλειάς , εμπνεόμαστε από το Σικάγο το 1886 , από τη Θεσσαλονίκη το 1936 , από τους καθημερινούς αγώνες

της εργατιάς.

Οι υγειονομικοί , οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Χαλκίδας τιμάμε την εργατική πρωτομαγιά όπως αρμόζει, δίνοντας το αγωνιστικό παρών για τις σύγχρονες διεκδικήσεις μας. Συνεχίζουμε μετά την απεργία στις 6 Απρίλη όπου δώσαμε αγωνιστικό παρόν και οργανώνουμε τον αγώνα μας, μετά τη στάση εργασίας των τραυματιοφορέων , μετά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη καθαριότητα και τη φύλαξη.

            Εμείς που δώσαμε τη μάχη μέσα στη πανδημία τώρα πια που υποτίθεται ότι έχει καταλαγιάσει όχι μόνο δε βλέπουμε καλύτερες συνθήκες δουλειάς , αλλά νέα δεινά , νέα μέτρα έρχονται να προστεθούν για να χειροτερέψουν τη κατάσταση.

Συνάδελφε υγειονομικέ:

Το νέο ΕΣΥ που ετοιμάζουν είναι φτιαγμένο από τα ίδια παλιά υλικά

           Αυτά της εμπορευματοποίησης της υγείας, της αντιμετώπισης του ασθενή σα πελάτη , της λειτουργίας των νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια(όποιο νοσοκομείο αντέχει οικονομικά – δλδ ο ασθενής να βάζει βαθια το χέρια στη τσέπη – θα λειτουργεί), της ένταξης των εργολάβων σε καθαριότητα και φύλαξη στην αρχή , και γενίκευση των εργολάβων αργότερα.  Δε θα το αφήσουμε να περάσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το νοσοκομείο της Σαντορίνης (ΑΕΜΥ) όπου εγκαινιάστηκε επι ΣΥΡΙΖΑ και αποτελεί νοσοκομείο που με ιδίους πόρους προσπαθεί να ανταπεξέλθει και προφανώς και με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ , το νοσοκομείο λειτουργεί με απλήρωτους νοσηλευτές και γιατρούς, με έλλειψη υλικών , με τραγική υποστελέχωση.

           Οι εργαζόμενοι έχουμε φτάσει στα όρια μας , η εντατικοποίηση βαράει κόκκινο. 2 τραπεζοκόμοι σε κάθε βάρδια, 3 καθαρίστριες στις απογευματινές βάρδιες, τραγικές αναλογίες σε νοσηλευτή –ασθενή και γιατρό ασθενή, ελλιπή φύλαξη , εργαζόμενοι μπαλάκι από μια κλινική στην άλλη για κάλυψη κενών, τραγικά κενά σε τραυματιοφορείς. Οι εργαζόμενοι στη σίτιση δουλεύουν με τραγικούς όρους. Αποτέλεσμα των παραπάνω… κατάρρευση γιατρού από υπερκόπωση , δεκάδες συνάδελφοι με μυοσκελετικά προβλήματα, δεκάδες συνάδελφοι σε αναρρωτικές άδειες, χρωστούμενα ρεπό και κανονικές άδειες ακόμα και από το 2020.

           Οι 41 θέσεις μόνιμου προσωπικού είναι σταγόνα στον ωκεανό μπρος 183 κενες οργανικές θέσεις , από τις οποίες οι 155 καλύπτονται από επικουρικό προσωπικό.

           Σα να μη φτάνουν αυτά κάθε λίγο ξεκινάνε τα σενάρια για έναρξη της γενικής ΜΕΘ. Προφανώς αποδυναμώνοντας άλλο τμήμα του νοσοκομείου, κάνοντας μπαλώματα είτε από τη ΜΕΘ κοβιντ αναγκάζοντας το νοσηλευτικό προσωπικό να είναι μπες – βγες από τη μία μονάδα στην άλλη ,είτε τραβώντας συναδέλφους από άλλα τμηματα.

           Στα παραπάνω προστίθενται οι τραγικές ενέργειες του Υπουργείου το οποίο ζητάει λεφτά πίσω από το έκτακτο επίδομα των Χριστουγέννων επειδή δήθεν δε το δικαιούταν(!!!!).. Ταυτόχρονα σε άλλους συναδέλφους με ευθύνη της Διοίκησης ζητάνε μέχρι και 2000 ευρώ πίσω με πρόσχημα ένα λάθος υπηρεσιακό!

ΗΠΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ ΤΗ ΓΗ ΞΑΝΑΜΟΙΡΑΖΟΥΝ

 ΜΕ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΧΑΡΑΣΣΟΥΝ

Οι αυξήσεις ρεύμα , το πετρέλαιο , τα είδη πρώτης ανάγκης, τα καύσιμα μετακίνησης επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τις τσέπες μας, δε μας εξασφαλίζουν αξιοπρεπή ζωή.  Μας βάζουν να πληρώσουμε τα σπασμένα από τους πολέμους τους. Δεν ανεχόμαστε να γίνουμε κρέας στις πολεμικές μηχανές τους! Ρωσία – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ έχουν ευθύνη για αυτό το πόλεμο! Ζητάμε άμεσα να απεμπλακεί η χώρα μας και τα δις που δίνονται για πολεμικές δαπάνες εκτός συνόρων και όχι για υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας , να δοθούν στην ενίσχυση του ΕΣΥ!

Για να αντιπαλέψουμε αυτή την κατάσταση στο μόνο που μπορούμε να στηριχτούμε είναι ο ενωτικός και οργανωμένος αγώνας μας. Δυστυχώς το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ υπονομεύει στην πράξη αυτό τον αγώνα, λειτουργεί διχαστικά. Δεν συνεδρίασε καν  για την προετοιμασία του εορτασμού της 1ης Μάη. Δε οργάνωσε καμία πρωτοβουλία μπρος στη 1η Μαη , καμία συζήτηση σε κανένα χώρο . Στο νοσοκομείο της Χαλκίδας δε ξέρουμε καν τα πρόσωπα αυτόν που ηγούνται της ΑΔΕΔΥ. Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα για τη στάση τους για το τι συλλογικά όργανα θέλουν! 

Τα σωματεία και οι φορείς δεν είναι γλάστρες ούτε γιορτάζουν τη πρώτη του Μάη εθιμοτυπικά!Δε θα το επιτρέψουμε. Δε κάνουμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας.

Τη 1η Μαη να πλημμυρίσουν τη συγκέντρωση οι υγειονομικοί με τα αιτήματα μας , να διατρανώσουμε μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία ότι ζητάμε :

         Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης, ξεκινώντας από την καταβολή του επιδόματος Πάσχα.

         Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας. Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλων όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.

         Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για όλα τα πόστα.

         Ούτε σκέψη για εργολάβους

         Να μην επιστραφούν λεφτά από τη έκτακτη εισφορά από τους εργαζόμενους. Την ευθύνη φέρει κυβέρνηση και διοίκηση.

         Τώρα με ευθύνη της Διοίκησης να εξασφαλιστουν πιο συχνα δρομολόγια του αστικού λεωφορείου από και προς το νοσοκομείο.

         Να επιστρέψουν στη δουλειά οι συνάδελφοι μας που είναι σε αναστολή εργασίας .

ΚΥΡΙΑΚΗ 1Η ΜΑΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 10.00

ΣΤΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ