MY KTEO

Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Πρόεδρος Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ: Από 1-21 Απριλίου πήραμε 26.500 εντολές για να κόψουμε το ρεύμα


Μετά το διάλειμμα λόγω Πάσχα, οι διακοπές ρεύματος εξαιτίας χρεών στους παρόχους ξεκίνησαν και πάλι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ.

Όπως τόνισε ο Κώστας Μανιάτης μέσω δηλώσεών του στην ΕΡΤ, από την 1η Απριλίου έως τις 21 του μήνα «έχουμε πάρει 26.500 περίπου εντολές» για διακοπές ρεύματος. Από αυτές «έχουμε εκτελέσει 6 με 6.500 χιλιάδες και συνεχίζουμε να εκτελούμε τις υπόλοιπες».

Ερωτηθείς για τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες γίνεται η διακοπή ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ ανέφερε: «Αυτό γίνεται αν έχεις απλήρωτο τον πρώτο λογαριασμό και τον δεύτερο». Επί του θέματος πρόσθεσε ότι «θα ήταν σωστό οι πάροχοι να στέλνουν και ένα sms ότι το επόμενο διάστημα, ή την επόμενη εβδομάδα, ή τις επόμενες ημέρες, θα γίνει διακοπή ρεύματος αν δεν τακτοποιηθεί το θέμα, ή δεν κάνετε έναν διακανονισμό».

Πρόεδρος Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ: «Δεν γνωρίζουμε αν κάποιο νοικοκυριό είναι ευάλωτο»
«Εμείς δεν γνωρίζουμε τι χρήματα χρωστάει και ποια είναι η κατάσταση κάθε καταναλωτή, είμαστε υποχρεωμένοι όμως μετά από τις εντολές που έρχονται από τους παρόχους να κάνουμε τη διαδικασία της αποκοπής του ηλεκτρικού ρεύματος».

Ανέφερε ακόμα, μεταξύ άλλων, ότι «δεν γνωρίζουμε αν κάποιο νοικοκυριό είναι ευάλωτο, το μόνο που γνωρίζουμε είναι οι εντολές που παίρνουμε από τους παρόχους και μπορεί αρκετοί που έχουν φύγει για Πάσχα να επιστρέψουν σπίτι τους και να δουν ότι δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα λόγω διακοπής από χρέος ηλεκτρικού ρεύματος».


iefimerida.gr