MY KTEO

Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

130 υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, το μίνιμουμ, και στους 5 νομούς της Στερεάς Ελλάδας πρέπει να έχει ο κάθε συνδυασμός- Αυξάνεται το παράβολο


Αυξάνονται οι μνηστήρες και του περιφερειακού θώκου και με την κατάργηση της απλής αναλογικής έρχονται και αρκετές αλλαγές. Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι περιφερειάρχες θα πρέπει να βρουν 130 υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους, το μίνιμουμ, και στους 5 νομούς της Στερεάς. Συγκεκριμένα, 48 στην Εύβοια, 33 στην Φθιώτιδα, 23 στη Βοιωτία, 13 στην Φωκίδα και 13 στην Ευρυτανία.

Και σαν αν μην έφτανε αυτό, αυξάνεται και το ηλεκτρονικό παράβολο για τον υποψήφιο περιφερειάρχη από 200 σε 500 ευρώ και για κάθε υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο από 50 σε 100 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι ο μέγιστος αριθμός των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων σε κάθε ψηφοδέλτιο διαμορφώνεται στο 150% του αριθμού των εδρών κάθε εκλογικής Περιφέρειας (από 30% που ίσχυσε στις τελευταίες εκλογές), ενώ παραμένει στο 40% η υποχρεωτική εκπροσώπηση από κάθε φύλο.