MY KTEO

Τρίτη 19 Απριλίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Το πρώτο βήμα έγινε, με το «μυαλό» στις εκλογές της 15ης Μαΐου


Για ένα άκρως επιτυχημένο συνέδριο κάνουν λόγο πηγές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, το οποίο αποδείχθηκε «γιορτή της δημοκρατίας».

Σε αυτό το πλαίσιο, μιλούν για τεράστιο ενδιαφέρον τόσο για το συνέδριο αυτό καθαυτό όσο και για τα θεματικά τραπέζια που ήταν ασφυκτικώς γεμάτα από κόσμο, με πλούσιο διάλογο πάνω στα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.

«Οι τετραήμερες εργασίες, το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου, η μαζική προσέλευση των μελών μας επιβεβαίωσαν αυτό που όλοι οι πολίτες καταλαβαίνουν: Η αντίστροφη μέτρηση για την πτώση της πιο φαύλης κι αποτυχημένης κυβέρνησης έχει αρχίσει. Και μαζί της έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση και για την καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στις εκλογές, όποτε κι αν επιλέξει να τις κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κι ο σχηματισμός μιας προοδευτικής κυβέρνησης των εργαζομένων, των μικρών και μεσαίων επαγγελματιών, των ανθρώπων του πολιτισμού, της νέας γενιάς. Μια κυβέρνηση που θα απαντά με λύσεις στα αδιέξοδα και τα προβλήματά τους και δεν θα τα εργαλειοποιεί για να πλουτίζουν κάποιοι λίγοι. Οι πολίτες δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα για να βγάζουν εκατομμύρια ευρώ τα golden boys και οι φίλοι του κ. Μητσοτάκη. Πολύ σύντομα αυτό τελειώνει και πάλι θα βγάλουμε εμείς τα κάστανα από τη φωτιά», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Στο ίδιο μήκος κύματος, προσθέτουν πως οι αποφάσεις του συνεδρίου και τα μηνύματα των εργασιών είναι απολύτως ξεκάθαρα.

Το σώμα υπερψήφισε με πλειοψηφία μεγαλύτερη των 2/3 την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για αλλαγές στο καταστατικό κι εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση του κόμματος, καθώς και με ομοφωνία την πρόταση για ποσόστωση 50% στην εκπροσώπηση των γυναικών στα νέα όργανα, καθώς και τις πολιτικές θέσεις του κόμματος.

Οι κάλπες για την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής και προέδρου, αλλά και για την υπερψήφιση των καταστατικών θέσεων θα στηθούν στις 15 Μαΐου, σε μια «γιορτή δημοκρατίας», όπως τη χαρακτηρίζουν στην Κουμουνδούρου: «Το μήνυμα της συμμετοχής δεν θα είναι μήνυμα μόνο για την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, αλλά και για την αρχή του τέλους της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Στη κάλπη της Κεντρικής Επιτροπής θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής 61.600 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία που είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα του κόμματος μέχρι τις 21 Μαρτίου.

Στη κάλπη του προέδρου κι όσοι θα παρουσιαστούν για να εγγραφούν μέλη την ημέρα της ψηφοφορίας.

Παραλλήλως, θα στηθεί ξεχωριστή διαδικασία έγκρισης ή απόρριψης των τροπολογιών που έχουν κατατεθεί από τη μειοψηφία της Επιτροπής Καταστατικού, οι οποίες δεν κατέστη δυνατό να ψηφιστούν στο τέλος του συνεδρίου, καθώς η καταμέτρηση ήταν αδύνατο να υλοποιηθεί σε χρονικά πλαίσια ασφυκτικά, ιδιαίτερα για τους συνέδρους της περιφέρειας που ήταν υποχρεωμένοι να αποχωρήσουν η είχαν ήδη αποχωρήσει.

Η απόφαση του σώματος, κατόπιν πρότασης του Αλέξη Τσίπρα, είναι να στηθεί ξεχωριστή κάλπη στην οποία δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι σύνεδροι ψήφισαν το Σάββατο στις διαδικασίες έγκρισης της πρότασης του προέδρου για εκλογή από τη βάση, δηλαδή 4.688 σύνεδροι.

«Το πρώτο βήμα έγινε. Στις 15 Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία δυναμώνει ακόμα περισσότερο κι ο εφιάλτης της κυβέρνησης Μητσοτάκη τελειώνει μια και καλή», συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.


cnn.gr