MY KTEO

Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Ρωσική τηλεόραση: Μετέδωσαν προσομοίωση πυρηνικής επίθεσης – Βερολίνο, Παρίσι και Λονδίνο καταστρέφονται σε 200 δευτερόλεπτα (Video)


Προσομοίωση πυρηνικής επίθεσης της Ρωσίας σε τρεις πρωτεύουσες της Ευρώπης παρουσίασε η ρωσική κρατική τηλεόραση.

Την ώρα που ο πρώην επικεφαλής του ΝΑΤΟ προειδοποίησε πως η Δύση πρέπει να «προετοιμαστεί» για ένα «χειρότερο σενάριο» του πολέμου με τη Ρωσία στην Ουκρανία, οι παρουσιαστές της εκπομπής 60 Minutes του Channel One ανακοίνωναν πως το Λονδίνο, το Παρίσι και το Βερολίνο θα μπορούσαν να πληγούν μέσα σε 200 δευτερόλεπτα από την εκτόξευση πυρηνικών πυραύλων.

Για την ακρίβεια οι πύραυλοι θα μπορούσαν να φτάσουν από το Καλίνινγκραντ -το ρωσικό θύλακα μεταξύ Πολωνίας, Λιθουανίας και Βαλτικής Θάλασσας- στο Βερολίνο μέσα σε 106 δευτερόλεπτα, στο Παρίσι σε 200 δευτερόλεπτα και στο Λονδίνο σε 202 δευτερόλεπτα.

Στην εκπομπή, που μεταδόθηκε την Πέμπτη, συμμετείχε ο πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος Rodina, Αλεξέι Ζουραβλίοφ, αναρωτήθηκε τι θα συνέβαινε εάν η Ρωσία εκτόξευε πυρηνικά όπλα εναντίον του Ηνωμένου Βασιλείου. «Ένας πύραυλος Sarmat και τα βρετανικά νησιά δε θα υπάρχουν πια» είπε, επιμένοντας ότι σοβαρολογεί με την παρουσιάστρια Όλγα Σκαμπέγιεβα να σημειώνει: «αλλά είμαστε σοβαροί άνθρωποι».

έναν από τους παρουσιαστές να σχολιάζει πως και το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει πυρηνικά όπλα και πως «κανείς δε θα επιβιώσει σε αυτό τον πόλεμο».

«Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επίσης πυρηνικά όπλα. Κανείς δε θα επιβιώσει σε αυτό τον πόλεμο όταν προτείνετε ένα χτύπημα με Sarmat. Καταλαβαίνετε ότι κανείς δε θα επιβιώσει; Κανείς στον πλανήτη», του ανταπάντησε ο έτερος παρουσιαστής Ευγκένι Ποπόφ.

«Πρέπει να τους δείξουμε αυτή την εικόνα. Παιδιά κοιτάξτε την εικόνα – μετρήστε τα δευτερόλεπτα, θα τα καταφέρετε; Γεια σας, είναι ήδη εδώ», συνέχισε ο Ζουραβλίοφ.

»Αυτός είναι ο τρόπος. Αφήστε τους να το σκεφτούν. Πάρτε ένα χρονόμετρο, μετρήστε μέχρι τα 220 δευτερόλεπτα. Έτσι τους μιλάς, δεν καταλαβαίνουν τίποτα άλλο», συνέχισε ο Ζουραβλίοφ.

Σε tweet που μοιράστηκε το βίντεο με το δυτικό κοινό, η Τζούλια Ντέιβις, δημιουργός του Russian Media Monitor, ανέφερε: «Η ρωσική τηλεόραση συνεχίζει να απειλεί με πυρηνικά χτυπήματα τα δυτικά έθνη, προσπαθώντας απεγνωσμένα να τα αποτρέψει από το να συνεχίσουν να βοηθούν την Ουκρανία. Παρεμπιπτόντως, αυτός είναι ο πρώτος παρουσιαστής της κρατικής τηλεόρασης που δεν φαίνεται να είναι πρόθυμος να πεθάνει για την πατρίδα, διαφωνώντας με έναν βουλευτή».




Με πληροφορίες από topontiki.gr