MY KTEO

Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Συμεών Κεδίκογλου: Μια προσωπική αποτίμηση για το 3ο Συνέδριο που μόλις πέρασε...


Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δυναμώνει και ο εφιάλτης της κυβέρνησης Μητσοτάκη τελειώνει». Αυτό είναι σε μια φράση το συμπέρασμα από τις τετραήμερες εργασίες του 3ου Συνεδρίου που χαρακτηρίστηκε από μεγάλη συμμετοχή κι ενδιαφέρον, παλμό, αγωνία αλλά κι ελπίδα για το αύριο.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βγαίνει σίγουρα πιο δυνατός στο δρόμο για μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση στα δεινά που σωρεύει αυτή η κυβέρνηση. Το κλίμα πολλές φορές πανηγυρικό, μου θύμισε συνέδρια καλών εποχών καθώς είδα εκεί πολλούς φίλους και συντρόφους απ όλη την Ελλάδα μετά από χρόνια. ΠΑΣΟΚ τότε, τότε που μόνος μας ιδεολογικός αντίπαλος ήταν η Δεξιά, που αγνοούσα ότι τώρα πια είναι στο ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι και τα γνώριμα πηγαδάκια με τις συζητήσεις δεν έλειπαν. Παλιοί και νέοι σύντροφοι με καλοσώρισαν κοντά τους. Τους ευχαριστώ!

Όσο για διαφωνίες που υπερτονίστηκαν από αντιπολιτευτικά μέσα στον πανικό τους, αλίμονο θα λεγα. Αλίμονο αν σ ένα συνέδριο δεν ακουστούν διαφορετικές απόψεις. Αν όλοι συμφωνούν για όλα θα χαμε ένα συνέδριο «σούπα». Το ότι δεν είχαμε ένα τέτοιο ανούσιο συνέδριο είναι η απόδειξη ότι μέσα από τη σύνθεση διαφορετικών προσεγγίσεων ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλάζει, εξελίσσεται, διευρύνεται και δυναμώνει! Είναι με δυο λόγια ένα κόμμα εν κινήσει...