MY KTEO

Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Έργα διαχείρισης αποβλήτων προς ένταξη συνολικού ύψους 8.000.000 €


Ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη 28 Απριλίου 2022, η Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας. Συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη και μεταδόθηκε ζωντανά από το διαδικτυακό κανάλι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

 

Προ ημερήσιας διάταξης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός απάντησε σε ερωτήσεις σχετικές με έργα διαχείρισης απορριμμάτων. Ειδικότερα, και μεταξύ άλλων ενημέρωσε ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία ένταξης έργων διαχείρισης βιοαποβλήτων και άλλων έργων δημιουργίας “Πράσινων Σημείων”, συνολικού προϋπολογισμού 8.000.000 € περίπου.

 

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας:

         Γνωμοδότησε επί των Στρατηγικών Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  (Σ.Μ.Π.Ε.) τομεακών προγραμμάτων και ειδικότερα επί του Περιφερειακού Προγράμματος Αλιείας - Υδατοκαλλιέργειας και Θάλασσας 2021-2027, επί του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων 2021-2025, επί του Προγράμματος Ανάπτυξης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας 2021-2025, επί του Προγράμματος «Μεταφορές» 2021-2027, επί του Προγράμματος «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή» της περιόδου 2021-2027, καθώς επίσης και για το ΠΕΠ 2021-2027 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

         Ενέκρινε την κατάρτιση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2022, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

         Τροποποίησε το Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2022, προκειμένου να ενταχθούν νέα έργα και δράσεις.

Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Ολοκληρώσαμε μια ακόμη παραγωγική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην οποία συμμετείχα μέσω τηλεδιάσκεψης, από το διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας. Προγραμματίζουμε ήδη συνεδρίαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στη Φωκίδα.

 

»Εγκρίναμε την κατάρτιση του ΠΔΕ μας. Συζητήσαμε παραγωγικά για μια σειρά από ΣΜΠΕ τομεακών προγραμμάτων ΕΣΠΑ, καθώς και για αυτή του ΕΣΠΑ της Περιφέρειάς μας. Και ενημερώσαμε ότι οδεύουν προς ένταξη έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων».

 

Ακολούθως, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας Ηλίας Σανίδας δήλωσε: «Το Περιφερειακό Συμβούλιο προχώρησε σε δεύτερη Τακτική συνεδρίαση εντός του Απριλίου, προκειμένου να συζητηθούν εγκαίρως ζητήματα, όπως οι Στρατηγικές Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων τομεακών προγραμμάτων.

 

»Ευχαριστώ τους συναδέλφους για τη συμμετοχή τους στη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, αλλά έδωσε τη δυνατότητα σε όλους να τοποθετηθούν και να καταλήξουμε σε αποφάσεις ωφέλιμες πάντα για τον τόπο μας και για όλους τους Στερεοελλαδίτες».