MY KTEO

Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Επιστολή της Δημάρχου Χαλκιδέων στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για την μετεγκατάσταση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Χαλκίδας


Εκ νέου επιστολή στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο απέστειλε σήμερα, Πέμπτη 28 Απριλίου 2022, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, σχετικά με το αίτημα της προσωρινής μετεγκατάστασης των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Χαλκίδας στο χώρο του Τάγματος Πεζοναυτών.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

            «Κύριε Υπουργέ,

            Επανέρχομαι στο θέμα της παραχώρησης χώρου για την προσωρινή μετεγκατάσταση των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Χαλκίδας και συγκεκριμένα έκταση 6.747,36 τ.μ., εκ του στρατοπέδου «Πήλικα»(τάγμα 575 Πεζοναυτών), εντός Σχεδίου Πόλεως Χαλκίδας, και συγκεκριμένα εντός της συνοικίας Ε’, στα Ο.Τ. 697 και 581, όπως σας το έχω θέσει και με τα από 19/4/2021, 6/10/2021 και 21/10/2021 σχετικά έγγραφά μου.

            Σε όλα τα ανωτέρω έγγραφα αναφέρεται λεπτομερώς η αναγκαιότητα της έγκρισης της παραχώρησης του εν λόγω χώρου, η καταλληλότητά του και η ύψιστη κοινωνική σημασία που θα έχει αυτή η παραχώρηση, όχι μόνο για τον Δήμο Χαλκιδέων αλλά για ολόκληρη την Εύβοια, καθώς στα Ειδικά Εργαστήρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) φοιτούν παιδιά και από άλλες περιοχές της Π.Ε Ευβοίας.

            Στον Δήμο Χαλκιδέων, σε συνεργασία με τον φορέα Κτηριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚΤ.ΥΠ) και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, έχουμε ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την μετεγκατάσταση και το μόνο που εκκρεμεί είναι η παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου από εσάς.

            Για το θέμα έχουν επικοινωνήσει μαζί σας και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, έχοντας λάβει θετικές διαβεβαιώσεις. Επίσης εγώ έχω επικοινωνήσει και με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Χαρδαλιά και με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό κ. Κωνσταντίνο Φλώρο, οι οποίοι επίσης διάκεινται θετικά.

            Επανειλημμένα, τηλεφωνικά και εγγράφως, έχω ζητήσει να σας συναντήσω ή να επικοινωνήσω με κάποιον άλλο τρόπο για να ενημερωθώ, και μέχρι σήμερα λαμβάνω μόνο σιωπή για το θέμα αυτό, το οποίο είναι μείζονος σημασίας.

            Επειδή η παρούσα σχολική χρονιά τελειώνει, στόχος μας δε, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία διαθέτει ήδη δεσμευμένο κονδύλι για τη χρηματοδότηση των λυόμενων κατασκευών, είναι η νέα σχολική χρονιά να βρει τη σχολική μονάδα εγκατεστημένη στον χώρο που ζητούμε.

            Επειδή η τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί είναι δικαίως αγανακτισμένοι, το δε θέμα, το οποίο είχα θέσει και στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την επίσκεψή του στη Χαλκίδα στις 22/7/2021, απασχολεί την επικαιρότητα πανελλαδικά.

            Επειδή η Πολιτεία επιχειρεί, οφείλει και προτίθεται, όπως φαίνεται, να στηρίξει τον πολύπαθο Νομό της Εύβοιας.

            Σας ζητώ να προχωρήσετε άμεσα στην ικανοποίηση του αιτήματός μας, καθώς δεν υπάρχει πλέον διαθέσιμος χρόνος για περαιτέρω καθυστερήσεις.

            Για ακόμα μια φορά είμαι στη διάθεσή σας, για οποιαδήποτε πληροφορία (φωτογραφικό υλικό, τοπογραφικά διαγράμματα κ.α.) χρειαστείτε. ».