MY KTEO

Σάββατο 23 Απριλίου 2022

Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων της επιχείρησης στο Αλιβέρι που έπιασε φωτιά


Tην άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων στο ακέραιο, και δίκαιο μοίρασμα των αδειών άνευ αποδοχών σε όλο το προσωπικό, που από τη φύση της δουλειάς του δεν μπορεί την περίοδο αυτή να έχει αντικείμενο εργασίας, ζητά το Συνδικάτο Μετάλλου Εύβοιας για τους εργαζόμενους στην επιχείρηση «Παπαδιόχος» στο Αλιβέρι, το οποίο έπιασε φωτιά πριν μερικές μέρες.

 

Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία του Συνδικάτου συναντήθηκε με τη διοίκηση της εταιρείας προκειμένου να συζητήσουν για τις προθέσεις της μετά την πυρκαγιά στο εργοστάσιο που είχε σαν αποτέλεσμα το προσωρινό του σταμάτημα.

 

Το Συνδικάτο σημειώνει πως ενημερώθηκε «για τις προσπάθειες το εργοστάσιο να μπει σε μερική λειτουργία ως τις 9 του Μάη με εκτιμώμενη παραγωγικότητα 30% και με το 90% του προσωπικού σε πρώτη φάση. Ενημερωθήκαμε ότι οι εργαζόμενοι μπαίνουν τμηματικά σε καθεστώς άδειας άνευ αποδοχών χωρίς δέσμευση για το χρονικό της όριο. Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι γίνεται προσπάθεια να ισομοιραστούν όσο γίνεται τα χαμένα μεροκάματα και να καταβληθούν σε ένα βάθος χρόνου, μας ανησυχεί το γεγονός ότι από μέλη του συνδικάτου μας έρχονται αναφορές για ειδοποιήσεις ως και δίμηνης αναστολής και βλέπουμε.

 

Στο ερώτημα μας σχετικά με το λόγο που δε δίνονται τώρα κανονικές άδειες στο προσωπικό, γεγονός που δε θα στερούσε από τους εργαζόμενους άλλα κεκτημένα σε ασφαλιστική ικανότητα κλπ έστω κι αν το επίδομα άδειας καταβαλλόταν τον Αύγουστο, η διοίκηση απάντησε ότι μία τέτοια επιλογή θα επιβάρυνε το ταμείο της με εισφορές που θα έπρεπε να καταβληθούν προς το κράτος».

 

Το Συνδικάτο ζητά:

 

Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων στο ακέραιο

Δίκαιο μοίρασμα των αδειών άνευ αποδοχών σε όλο το προσωπικό που από τη φύση της δουλειάς του δεν μπορεί την περίοδο αυτή να έχει αντικείμενο εργασίας και αξιοποίηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μέρους του προσωπικού στην παραγωγική διαδικασία που δεν έχει διακοπεί πλήρως σε αυτές τις συνθήκες ή στις εργασίες καθαριότητας και συντήρησης χωρίς διακρίσεις, σύμφωνα με την ειδικότητά τους.

Έκτακτο επίδομα από τον ΟΑΕΔ για όλο το προσωπικό που βγαίνει σε άδειες άνευ αποδοχών

Αναστολή όλων των υποχρεώσεων απέναντι σε τράπεζες, απαλλαγή των εργαζομένων από φόρους, δημοτικά τέλη, τιμολόγια ύδρευσης και ρεύματος για όσον καιρό διαρκεί η αναστολή της σύμβασής τους

Αξιοποίηση των καλοκαιρινών αδειών για τους εργαζόμενους που το επιθυμούν με καταβολή του επιδόματος τον Αύγουστο, διασφάλιση ασφαλιστικών και λοιπών δικαιωμάτων των εργαζομένων