MY KTEO

Σάββατο 23 Απριλίου 2022

Προς αύξηση αμοιβών για όσους συμμετέχουν σε Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας


Οι συμμετέχοντες στο επόμενο οκτάμηνο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ θα είναι διπλά κερδισμένοι, καθώς θα λάβουν αυξημένες αποδοχές λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού από την 1η Μαΐου.

Τα 8μηνης διάρκειας προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ απευθύνονται στους εγγεγραμμένους ανέργους που πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις συμμετοχής.

Στόχος τους είναι η ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων με έμφαση κυρίως σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο αποκλεισμού (μακροχρόνια άνεργοι, άνεργοι με χαμηλά προσόντα) και απαιτείται να εργαστούν σε «προστατευμένο περιβάλλον», προκειμένου να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και να αποφύγουν την περιθωριοποίηση, διατηρώντας την ικανότητα απασχόλησής τους.

Παράλληλα, τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ στοχεύουν στην αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων των ανέργων μέσω κατάρτισης σε θεματικές ενότητες που τους οδηγούν σε πιστοποίηση, η οποία ενισχύει την εργασιακή τους ένταξη.

Στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του Μαρτίου συνολικά απασχολήθηκαν σε 170 διαφορετικές επαγγελματικές ειδικότητες 11.801 άνεργοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης (ΥΕ), 6.575 άνεργοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ), 3.114 άνεργοι τεχνολογικής εκπαίδευσης (ΤΕ) και 3.510 άνεργοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ΠΕ).


newsbomb.gr