MY KTEO

Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

Χαλκίδα: Σύσκεψη σωματείων για την προετοιμασία της απεργιακής συγκέντρωσης της Πρωτομαγιάς


Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 1η Μάη στις 10 π.μ., στην παραλία Χαλκίδας (Στρογγυλό), αποφασίστηκε σε πρόσφατη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν σωματεία που διοργάνωσαν την απεργιακή συγκέντρωση της Χαλκίδας στις 6 Απρίλη.

 

Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν πρωτοβουλίες - κινητοποιήσεις,  καθώς και ο ορισμός οργανωτικής επιτροπής για την οργάνωση της Πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης.

 

«Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η εκτίμηση της απεργίας και η συνέχιση και κλιμάκωση της δράσης μας ενάντια στην ακρίβεια που κατατρώει το εισόδημά μας, για τη διεκδίκηση καλύτερων αμοιβών και την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Συνεχίζουμε την πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και στον πόλεμο της Ουκρανίας, ενάντια στις συνέπειες αυτής της εμπλοκής», όπως σημειώνουν.

 

«Η συμμετοχή συναδέλφων από πολλούς χώρους δουλειάς στην απεργία και τη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση της Χαλκίδας έδωσε απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, στην επίθεση της εργοδοσίας, στις λογικές αναμονής που καλλιεργούνται. Καθοριστικό ρόλο για αυτήν τη συμμετοχή είχε η πλούσια δραστηριότητα που προηγήθηκε της απεργία με συνεδριάσεις ΔΣ των σωματείων, πραγματοποίηση Συνελεύσεων, συσκέψεων, περιοδειών και εξορμήσεων αλλά και οι απεργιακές φρουρές σε χώρους δουλειάς», προσθέτουν.

 

Συμμετείχαν τα σωματεία: Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας, Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, Σωματείο Εργαζομένων ΝΗΣΕΛΑΝ (ιχθυοκαλλιεργειών), Σωματείο Εργαζομένων HQF Εύβοιας (ΜΙΜΙΚΟΣ), Σωματείο Εργαζομένων «Galenica», Σωματείο Εργαζομένων «Κελαϊδίτη ΕΠΕ» - Σκαλέζα - Μαζαράκι, Σωματείο Εργαζομένων ΑΓΡΟΖΩΗ, Σωματείο Εργαζομένων ΑΙΓΙΣ, Σωματείο Εργαζομένων «Κελαϊδίτη» ΑΕ, Συνδικάτο Μετάλλου Εύβοιας, Παράρτημα Εύβοιας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ.