MY KTEO

Σάββατο 23 Απριλίου 2022

Ζεμπίλης: Ανάσταση ελπίδας για έναν κόσμο ειρηνικό και πιο ανθρώπινο!


Διανύουμε ένα δύσκολο έτος κατά το οποίο οι κρίσεις και οι προκλήσεις, τόσο σε παγκόσμιο, όσο και σε εθνικό επίπεδο, δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας. Η ενεργειακή κρίση, καθώς και οι επιπτώσεις του πολέμου στην παγκόσμια οικονομία, έχουν διαταράξει τις ισορροπίες και προκαλούν αστάθεια και αβεβαιότητα για το μέλλον του πλανήτη. 

Αυτές τις ώρες οι σκέψεις μας και οι προσπάθειες μας εστιάζουν πρωτίστως στους πιο ευάλωτους, που δοκιμάζονται δυσανάλογα περισσότερο από τους έχοντες. Γι’ αυτό και οι περισσότερες δράσεις, που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας, έχουν στο επίκεντρο τους πιο αδύναμους συνανθρώπους μας. Γνωρίζουμε, ασφαλώς, ότι χρειάζεται να γίνουν περισσότερα, καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις οδηγούν σε ανατιμήσεις σε μια σειρά βασικών αγαθών. Στο μέτρο που επιτρέπουν οι αντοχές της εθνικής οικονομίας, η στήριξη προς την δοκιμαζόμενη Ελληνική κοινωνία είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί.   

Για να αντιμετωπιστεί, όμως, η νέα αυτή πραγματικότητα χρειάζεται πίστη στις δυνάμεις μας και ομοψυχία. Μόνο ενωμένοι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.

Είθε το Άγιο Φως της Ανάστασης να φωτίσει το δρόμο μας για ένα καλύτερο μέλλον γεμάτο αισιοδοξία, πίστη και αγάπη για τον συνάνθρωπο. Για έναν κόσμο ειρήνης και αλληλεγγύης!

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!