Evia Top: Χαλκίδα: Ο «γρίφος» με τη Ρούλα Πισπιρίγκου - Το ερώτημα που απασχολεί τις Αρχές

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

Χαλκίδα: Ο «γρίφος» με τη Ρούλα Πισπιρίγκου - Το ερώτημα που απασχολεί τις Αρχές


Όταν οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλκίδας ξεβίδωσαν έναν αποκωδικοποιητή τηλεόρασης και βρήκαν 120 ναρκωτικά χάπια έτοιμα για αποστολή στο εξωτερικό, πίστεψαν ότι είχαν να κάνουν με ένα ακόμα κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

 

Όταν όμως πριν από καιρό τους ήρθε η πληροφορία από το εξωτερικό, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel, για διακίνηση ποσότητα κεταμίνης, το μυαλό όλων πήγε στην υπόθεση της Πάτρας και του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας για τον οποίο κατηγορείται η μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel, η πρώτη πληροφορία για τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ήρθε μέσω των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής τον περασμένο Φεβρουάριο. Τότε, στο Σικάγο είχαν βρεθεί δυο δέματα με ποσότητα κεταμίνης.

 

Τον Απρίλιο βρέθηκαν και πάλι στο Σικάγο, άλλα τρία δέματα με την συγκεκριμένη ουσία.

 Προς 25 ευρώ το δέμα

Ο 37χρονος που σύμφωνα με την κατάθεσή του ανέφερε, ότι για κάθε δέμα που ταχυδρομούσε λάμβανε το ποσό των 25 ευρώ. “Την ποσότητα κάνναβης του την προμήθευσε ο… (32χρονος επιχειρηματίας) συσκευασμένη αεροστεγώς προκειμένου να την διακινήσει κατ’ εντολήν του περεταίρω σε άγνωστους χρήστες. Ομοίως και τα ναρκωτικά δισκία όπως και τα αναβολικά. Επίσης, δήλωσε ότι ο… (32χρονος) τον σύστησε σε υπάλληλο των ΕΛΤΑ Χαλκίδας ως ΠΙ και όλα τα προς αποστολή δέματα, του τα παρέδιδε ο ίδιος μεταφέροντας του τα με αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του με πινακίδες Γερμανίας, χρώματος μαύρο. Η αμοιβή του για κάθε απεσταλμένο δέμα ήταν 25 ευρώ”.

 

 

Όσον αφορά τώρα την κεταμίνη οι αστυνομικές αρχές στην δικογραφία που σχημάτισαν αναφέρουν ότι “την 18/04/2022 περιήλθε στην Υπηρεσία νέο ηλεκτρονικό μήνυμα, το οποίο ανέφερε ότι το Τμήμα Τελωνειακής Προστασίας των Συνόρων του Σικάγο των ΗΠΑ κατάσχεσε το υπ’ αριθμού δέμα… που ταχυδρομήθηκε από τα ΕΛΤΑ Χαλκίδας από την εταιρεία …,της οποίας συνέταιροι είναι ο… ( αναφέρει τον 32χρονο επιχειρηματία) και ο… ( αναφέρει τον 47χρονο συνεργός του που διαφεύγει της σύλληψης). Περιείχε 503 γραμμάρια κεταμίνης”.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των υπαλλήλων των ΕΛΤΑ της Χαλκίδας και όχι μόνο τα μέλη του κυκλώματος από τον Ιούνιο του 2021 πραγματοποιούσαν αποστολές δεμάτων στο εξωτερικό χρησιμοποιώντας είτε τα στοιχεία ο ένας με του άλλου είτε την επωνυμία συγκεκριμένης εταιρείας, της οποίας η ύπαρξη δεν κατέστη δυνατή να εξακριβωθεί.

«Μας εξέπληξε όλους η κεταμίνη. Μάλιστα σε ορισμένα sites σήμερα διάβαζα ότι προσπαθούν να δουν αν σχετίζεται το συγκεκριμένο με την υπόθεση της Πάτρας» σχολίασε ο Αθανάσιος Τάρτης, συνήγορος υπεράσπισης.

 

Ο φερόμενος ως αρχηγός της σπείρας κατηγορείται ότι με άλλα δυο άτομα, ο ένας εκ των οποίων μένει μόνιμα στην Γερμανία, έστελναν ποσότητες αναβολικών στις ΗΠΑ αλλά και σε πολλές χώρες της κεντρικής Ευρώπης με ταχυδρομικά δέματα.

 

«Έχω επιφυλάξεις γιατί όταν έχει βρεθεί κάτι σε μια άλλη χώρα και δεν υπάρχουν τουλάχιστον, υπό τη μορφή πειστηρίου στη δικογραφία, τι μπορώ να πω;» αναρωτήθηκε ο κ. Ταρτής.

 

Όταν οι αστυνομικοί έκαναν έρευνες στα σπίτια των δυο συλληφθέντων, βρήκαν μεταξύ άλλων και δέκα δέματα με αναβολικές ουσίες όλων των ειδών, οι ίδιες ουσίες που φέρονται υπεύθυνες για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο φερόμενος ως αρχηγός.

 

«Η πραγματική συνέπεια είναι ότι έχει χάσει δυο νεφρούς λόγω αυτών των σκευασμάτων» σχολίασε ο συνήγορος.

 

Οι δυο συλληφθέντες, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, είχαν ξανακατηγορηθεί το 2019 για παράνομη διακίνηση αναβολικών ενώ οι αρχές, εκτιμούν, ότι οι παράνομες ουσίες έρχονταν από κάποια βαλκανική χώρα με το βασικό ερώτημα που τους απασχολεί να είναι αν η Ρούλα Πισπιρίγκου θα μπορούσε να έχει βρει κεταμίνη από το συγκεκριμένο κύκλωμα.