MY KTEO

Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Ερώτηση στη Βουλή για την απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ για το κλείσιμο των καταστημάτων εμπορίας της εταιρείας σε Αλιβέρι, Λίμνη και Σκύρο


Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος, για την απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ για το κλείσιμο των καταστημάτων εμπορίας της εταιρείας σε Αλιβέρι, Λίμνη και Σκύρο.

Θέμα: Για την απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ για το κλείσιμο των καταστημάτων εμπορίας της εταιρείας σε Αλιβέρι, Λίμνη και Σκύρο.

Αγανάκτηση έχει προκαλέσει το σχέδιο κλεισίματος καταστημάτων της ΔΕΗ σε Αλιβέρι, Λίμνη και Σκύρο στα πλαίσια αναδιοργανώσεων της Διεύθυνσης Πωλήσεων της ΔΕΗ.

Σε μια περίοδο όπου η ενεργειακή φτώχεια για το λαό κλιμακώνεται, με τα τιμολόγια ρεύματος της ΔΕΗ και των άλλων παρόχων να έχουν πάρει «φωτιά» και ενώ οι επιχειρηματικοί όμιλοι της ενέργειας επιχορηγούνται για «πράσινες επενδύσεις» και καταγράφουν τεράστια κερδοφορία, δυσχεραίνεται η πρόσβαση σε υπηρεσίες προς τους κατοίκους των παραπάνω περιοχών.

Πρόκειται για απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ (64/2022) που μπαίνει σε ισχύ από 1/5/2022 και μπορεί να ενεργοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή. Με την απόφαση αυτή σε ολόκληρη την Εύβοια παραμένουν μόνο τα καταστήματα εμπορίας σε Χαλκίδα, Ιστιαία και Κάρυστο. Δηλαδή μένουν ακάλυπτοι ολόκληροι δήμοι – όπως Κύμης Αλιβερίου και Μαντουδίου Λίμνης Αγ. Άννας – με μεγάλο πληθυσμό και απομακρυσμένες περιοχές.

Στις αρμοδιότητες των καταστημάτων εμπορίας είναι το ταμείο πληρωμής των λογαριασμών, το τμήμα διακανονισμών και συμβολαίων, η εξυπηρέτηση πελατών, η υπηρεσία της ενημέρωσης λογαριασμού και πολλές άλλες.

Πρόκειται για απόφαση που είναι διπλά προκλητική για τις παραπάνω περιοχές καθώς απομακρύνεται το κατάστημα εμπορίας από την πυρόπληκτη Λίμνη, από το νησί της Σκύρου που βρίσκεται δύο ώρες ακτοπλοϊκώς από την Κύμη και από το Αλιβέρι που εδώ και δεκαετίες «φιλοξενεί» μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει ώστε να μην εφαρμοστεί η συγκεκριμένη απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ για τα καταστήματα Λίμνη, Αλιβερίου και Σκύρου και να ανακληθεί.