MY KTEO

Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Μέτρα το Πάσχα: Τι ισχύει σε κέντρα διασκέδασης και εστίαση για τους ανεμβολίαστους

Πλησιάζει η μέρα που οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να εισέρχονται σε καταστήματα εστίασης, σύμφωνα με τον έως τώρα σχεδιασμό της κυβέρνησης. Ωστόσο, τις ημέρες του Πάσχα εξακολουθούν να ισχύουν μέτρα στη διασκέδαση και την εστίαση, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού που είναι ακόμα εδώ. Σε ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε αναφερόταν όλα τα μέτρα που ισχύουν από χθες, 18 Απριλίου, έως και την Πρωτομαγιά, όταν καταργούνται οι περιορισμοί. Τα μέτρα σε κέντρα διασκέδασης και εστίαση το Πάσχα

Για τα κέντρα διασκέδασης ισχύουν τα εξής:

 
Λειτουργούν αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο. Προβλέπεται υποχρεωτική επίδειξη κατά την είσοδο των πελατών:

 πιστοποιητικού εμβολιασμού

πιστοποιητικού νόσησης

 Την ίδια ώρα, παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας από το προσωπικό και από τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής. Οι μουσικοί πρέπει να τηρούν τουλάχιστον ένα μέτρο απόσταση μεταξύ τους.

 Για την εστίαση (καφετέριες, εστιατόρια, κλπ) ισχύουν τα παρακάτω:

 Οι κλειστοί χώροι λειτουργούν μόνο για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο. Προβλέπεται απολύμανση των καταλόγων και παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας από το προσωπικό και από τους πελάτες κατά την αναμονή.

 Οι πελάτες εισέρχονται κατόπιν επίδειξης:

 πιστοποιητικού εμβολιασμού

πιστοποιητικού νόσησης

Οι ανήλικοι από τεσσάρων έως 17 ετών προσκομίζουν δήλωση αρνητικού self test

Οι ανεμβολίαστοι επιτρέπονται στους ανοιχτούς χώρους με βεβαίωση αρνητικού ελέγχου PCR ή rapid test. Ως ανοιχτός χώρος ορίζεται ο χώρος όπου στεγάζεται το κατάστημα και είναι ανοιχτός από τουλάχιστον δύο πλευρές.