MY KTEO

Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

Από την απαξίωση στον εκφυλισμό μια μέρα «δρόμος» για την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας

 


«Από την απαξίωση στον εκφυλισμό μια μέρα "δρόμος" για την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας», τονίζει η «Ταξική Ενότητα» στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, καθώς όπως σημειώνει, «η πλειοψηφία του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας εξήγγειλε κινητοποίηση χωρίς καν να συνεδριάσει το ΔΣ και μάλιστα καλεί και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις να ανταποκριθούν!».

 

Συνεχίζοντας η «Ταξική Ενότητα» αναφέρει:

 

«Η πλειοψηφία του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας αποφάσισε να κάνει ένα ακόμα βήμα στον δρόμο του εκφυλισμού της συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων. Μέχρι τώρα μπροστά σε απεργίες και κινητοποιήσεις που το ίδιο συμμετείχε έμπαινε στον "κόπο" να συνεδριάσει το ΔΣ και να πάρει έστω απόφαση συμμετοχής. Κατά τα άλλα, στην ουσία, δεν έκανε απολύτως τίποτα!

 

Τώρα αποφάσισε να μην κάνει ούτε αυτό το ελάχιστο! Εξήγγειλε κινητοποίηση χωρίς καν να συνεδριάσει το ΔΣ και μάλιστα καλεί και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις να ανταποκριθούν!

 

Πρόκειται για βήμα εκφυλισμού του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας! Πρόκειται για ντροπή και αίσχος μπροστά στην Εργατική Πρωτομαγιά!

 

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 18/4 ήταν ορισμένη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΕ με θέμα "τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς". Η συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε καθώς δεν υπήρχε απαρτία. Εκτός από τα μέλη της "Ταξικής Ενότητας" (4/5 παρόντες), από τις άλλες δυνάμεις παρόντες ήταν 3/6 μέλη της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ και κανένα από τα 4 μέλη της παράταξης ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ. Μάλιστα απουσίαζε και ο γραμματέας (ΠΑΣΚΕ) και ο αναπληρωτής γραμματέας (ΣΥΡΙΖΑ) του ΔΣ, που χωρίς την παρουσία ενός εκ των δύο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση. Για αυτό και ορίστηκε νέα συνεδρίαση για την Τετάρτη 27/4 με το ίδιο θέμα.

 

Παρ' όλα αυτά όπως ενημερωθήκαμε σήμερα αρχικά από τα ΜΜΕ και κατόπιν από τον πρόεδρο του ΕΚΕ, θέλοντας να διευκρινίσουμε δημοσιεύματα που αναφέρονται σε απόφαση του ΕΚΕ, "αφού δεν μπορούσε να γίνει συνεδρίαση ήρθε σε τηλεφωνική συνεννόηση με τον γραμματέα του ΕΚΕ και επικεφαλής της ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ και το αποφάσισαν οι δυο τους"!

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

 

Δεν μένει πια καμιά αμφιβολία ότι η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΚΕ μόνο εμπόδια μπορεί και θέλει να βάλει στον συντονισμό των Σωματείων της Εύβοιας, στην οργάνωση του αγώνα που τόσο έχουμε ανάγκη.

 

Καλούμε κάθε εργάτη και κάθε τίμιο συνδικαλιστή να μην τους επιτρέψει να συνεχίσουν τον επικίνδυνο δρόμο που ακολουθούν. Να μην ανεχθεί να μετατρέπεται το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας σε κέντρο στήριξης της επίθεσης εργοδοσίας και κυβέρνησης μέσω της απαξίωσης και του εκφυλισμού. Να απαιτήσει να γίνει άμεσα συνέδριο εργατών και να πάψει μια διορισμένη διοίκηση να κάνει κουμάντο με το έτσι θέλω.

 

Επιβεβαιώνεται ότι πρέπει να δυναμώσει ο συντονισμός και οι κοινές πρωτοβουλίες των σωματείων που με επιτυχία προχωρούν το τελευταίο διάστημα με τις συσκέψεις σωματείων, για την απεργία, για την προετοιμασία της Εργατικής Πρωτομαγιάς, με την πραγματοποίησης ΔΣ, ΓΣ, περιοδειών, πολύμορφων δράσεων.

 

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, 10 π.μ., παραλία Χαλκίδας (Στρογγυλό)».